Πρόσφυγες σχημάτισαν το σύμβολο της ειρήνης στον Λευκό Πύργο [φωτο]
Το σύμβολο της ειρήνης πάνω στο ιστορικό σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, σχημάτισαν πρόσφυγες και επισκέπτες για να τιμήσουν την χθεσινή, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.
Το σύμβολο της ειρήνης πάνω στο ιστορικό σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, σχημάτισαν πρόσφυγες και επισκέπτες για να τιμήσουν την χθεσινή, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.
Με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και της οργάνωσης Solidarity Now, 30 πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε διαμερίσματα που συντονίζει η οργάνωση Solidarity Now, ξεναγήθηκαν δωρεάν στον Λευκό Πύργο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου.
Μετά την επίσκεψή τους στο μουσείο του Πύργου, η ομάδα των προσφύγων στάθηκε στον εξώστη του μνημείου όπου, ενώνοντας τα χέρια τους μαζί και με άλλους επισκέπτες που βρίσκονταν στο σημείο την στιγμή εκείνη, σχημάτισαν το σύμβολο της ειρήνης, στέλνοντας έτσι μήνυμα ενότητας και παγκόσμιας ειρήνης.
Πηγή φωτο: Photos:UNHCR/Elli Delliou



ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εντατικοποίηση της εργασίας και χαμηλές αμοιβές στην Ελλάδα – Αποκαλυπτικά στοιχεία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής μέσα από τη θάλασσα
- Ισπανικά ΜΜΕ: «Στόχος της Ρεάλ ο Χουάντσο»
- Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αρχαία Επίδαυρο
- Πανελλαδικές 2026: Τα SOS για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Λαιμαργία ή κάτι άλλο; Γιατί θέλουμε κάτι ακόμη έστω κι αν έχουμε χορτάσει
- Ουναΐ: «Είμαι υπερήφανος, κάναμε χαρούμενο τον κόσμο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-136x85.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442