Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 3.000 κλήσεις σε γραμμή για θύματα εμπορίας ανθρώπων στη Βρετανία

Πάνω από 3.000 κλήσεις σε γραμμή για θύματα εμπορίας ανθρώπων στη Βρετανία

Μέσα σε ένα χρόνο, η οργάνωση Unseen που μάχεται τη σύγχρονη δουλεία δέχτηκε 3.000 τηλεφωνήματα για βοήθεια από πιθανά θύματα και προχώρησε σε 1.000 καταγγελίες στην αστυνομία.

Τρεις χιλιάδες κλήσεις δέχθηκε μέσα σε μόλις ένα έτος μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στη Βρετανία, καταφέρνοντας να εντοπίσει 4.000 πιθανά θύματα διακινητών.

Όπως ανέφερε η Τζαστίν Κάρελ, εκτελεστική διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλειάς Unseen, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργεί αυτή η τηλεφωνική γραμμή, από τις κλήσεις αυτές στάθηκε δυνατό να γίνουν περίπου 1.000 καταγγελίες στην αστυνομία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα τηλεφωνήματα αφορούσαν πολλά πρόσωπα που είχαν πέσει θύματα εξαναγκαστικής εργασίας ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ σε μία περίπτωση, η οργάνωση βοήθησε μια γυναίκα που εργαζόταν ως σκλάβα σε σπίτι, αφού εκείνη τηλεφώνησε και είπε ότι κινδύνευε η ζωή της.

Υπολογίζεται ότι 13.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν πέσει θύματα εξαναγκαστικής εργασίας ή σεξουαλικής δουλείας.
Η Κάρελ, μια πρώην δημόσια υπάλληλος που βοήθησε στη σύνταξη του Νόμου περί Σύγχρονης Δουλείας στη χώρα, είπε ότι η Unseen λαμβάνει πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη διακίνηση ανθρώπων. Πολλά τηλεφωνήματα γίνονται από ανθρώπους που εργάζονται ως «οικιακοί σκλάβοι».

Όπως εξήγησε, οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν γιατί το αδίκημα γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και οι άνθρωποι δεν μιλούν. Υπάρχουν όμως καταγγελίες και για εκμετάλλευση ανθρώπων από σαλόνια μανικιούρ-πεντικιούρ και από πλυντήρια αυτοκινήτων.
Κάποια από τα θύματα ήταν τόσο απελπισμένα που είπαν ότι ήθελαν να αυτοκτονήσουν, άλλα ανέφεραν ότι οι «ιδιοκτήτες» τους απειλούσαν ότι θα βλάψουν μέλη της οικογένειάς τους.

Η Κάρελ ζήτησε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα θύματα της σύγχρονης δουλείας, να τους παρέχεται η δυνατότητα ψυχοθεραπείας και να τους βοηθούν οι αρχές να βρουν δουλειά και στέγη. Όπως εξήγησε, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους καταλήγουν άστεγοι.

Η Βρετανία θεωρείται πρωτοπόρα στις προσπάθειες που καταβάλλονται παγκοσμίως για την καταπολέμηση του φαινομένου της σύγχρονης δουλείας. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024