Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι είδαν οι ολλανδοί ειδικοί στον «μαύρο» Σαρωνικό

Τι είδαν οι ολλανδοί ειδικοί στον «μαύρο» Σαρωνικό

Περισσότερους ειδικούς βραχίονες απορρόφησης πετρελαίου στον Σαρωνικό, ενίσχυση με ειδικά ραντάρ για τη «σύλληψη» ρύπων στο νερό που δεν είναι ορατοί με το ανθρώπινο μάτι ή στο σκοτάδι, χρήση εξαφριστήρων (Skimmers) προτείνουν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα για να συνδράμουν στο έργο απορρύπανσης.

Περισσότερους ειδικούς βραχίονες απορρόφησης πετρελαίου στον Σαρωνικό, ενίσχυση με ειδικά ραντάρ για τη «σύλληψη» ρύπων στο νερό που δεν είναι ορατοί με το ανθρώπινο μάτι ή στο σκοτάδι, χρήση εξαφριστήρων (Skimmers ) προτείνουν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα για να συνδράμουν στο έργο απορρύπανσης.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι επισείουν την προσοχή των αρμόδιων ελληνικών Αρχών στο ζήτημα του καθαρισμού των ακτών, όχι μόνο ως προς τη χρήση ειδικών μεθόδων για την άμμο και τα βότσαλα, αλλά και ως προς την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων και εθελοντών στη ξηρά.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ολλανδοί ειδικοί παρατηρούν με έμφαση ότι εδώ οι παραλίες καθαρίζονται με το χέρι και προτρέπουν για τη χρήση μηχανικών μέσων. Κάτι τέτοιο θα μειώσει την έκθεση του ανθρώπινου δυναμικού στο πετρέλαιο με όποιους κινδύνους αυτή μπορεί να ενέχει για την υγεία. Παράλληλα, τα αμμοχάλικα στην ακτή, μετά τον πρώτο καθαρισμό, θα πρέπει να πρέπει να πλυθούν σε βάθος μέχρι τουλάχιστον 50 εκατοστών.

Διαβάστε
περισσότερα στο «Βήμα»

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024