
Ντομπρόβσκις: Δεν επείγουν τα τραπεζικά ζητήματα, αλλά ο στόχος του 3,5%
«Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά ζητήματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review).
«Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά ζητήματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review).
«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επανέρχεται σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και ανακτά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα. Το δημόσιο έλλειμμα μειώνεται, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα η Ελλάδα θα εξέλθει της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», σημείωσε ο Β. Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται «καθ’ οδόν να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος».
«Τώρα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης η Ελλάδα είναι σημαντικό να πετύχει το 3,5%, αρχίζοντας από το επόμενο έτος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και κατέληξε λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του «τα τραπεζικά ζητήματα δεν είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης», ωστόσο, η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων και γι’ αυτό είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442