Η VW φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να προετοιμάζει μια έκδοση –υψηλών- επιδόσεων για το μικρότερο SUV της το οποίο πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του πριν λίγες ημέρες στην έκθεση της Φρανκφούρτης συμπεριλαμβανομένης της σπορτίφ προσανατολισμού έκδοσης R-Line.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το T-Roc θα αποκτήσει πρόσβαση στον δίλιτρο turbo κινητήρα που εξοπλίζει το Golf R αποδίδοντας 310 ίππους, ισχύ την οποία αναμένεται να διατηρήσει και η αντίστοιχη έκδοση επιδόσεων του compact SUV.

Σύμφωνα με τις συνήθειες της VW, τη γενναιόδωρη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης του T-Roc θα πλαισιώσει μια σειρά αναβαθμίσεων οι οποίες θα εστιάσουν στο πλαίσιο αλλά και στην οπτική αναβάθμισή του ενώ την εικόνα θα συμπληρώσει η de facto παρουσία συστήματος τετρακίνησης.

Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη έκδοση θα λανσαριστεί από την VW ως ευρείας παραγωγής ή αν θα κριθεί σκοπιμότερο να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο αριθμό «αντιτύπων» καθώς και ο χρόνος άφιξης της αν και όπως έχει γίνει γνωστό η γερμανική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης οι οποίες πραγματοποιούνται στο Nurburgring.

auto.in.gr