Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Λύση δεν είναι η καταστροφή αλλά οι συνομιλίες με την Β.Κορέα

Μακρόν: Λύση δεν είναι η καταστροφή αλλά οι συνομιλίες με την Β.Κορέα

Αιχμές εναντίον της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ εμπεριείχε η ομιλία του γάλλου προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη που έκλεισε συνοδευόμενη από πλήθος χειροκροτημάτων.

Αιχμές εναντίον της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ εμπεριείχε η ομιλία του γάλλου προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη που έκλεισε συνοδευόμενη από πλήθος χειροκροτημάτων.

Τάχθηκε κατά των κλειστών συνόρων και κρατώντας απόσταση ασφαλείας από τις σκληροπυρηνικές δηλώσεις Τραμπ περί ολικής καταστροφής της Βορείου Κορέας, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ εξαπολύει απειλές κατά πάντων, όμως είναι χρέος όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένων Κίνας και Ρωσίας, να την καλέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Περνώντας στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μίλησε, σε αντίθεση με τον Τραμπ, για μια καλή συμφωνία που συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης.

«Το να απαρνηθούμε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπως απειλούν να πράξουν οι ΗΠΑ, θα ήταν ένα μεγάλο σφάλμα», ανέφερε.

«Η δέσμευσή μας στη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων συνέβαλε στο να συνάψουμε μια σταθερή, ανθεκτική συμφωνία που επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Το να την απορρίπτουμε σήμερα χωρίς να προτείνουμε τίποτα άλλο θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, το να μην την τηρήσουμε θα ήταν ανεύθυνο, διότι πρόκειται για μια χρήσιμη συμφωνία, απαραίτητη για την ειρήνη» υπογράμμισε ο γάλλος ηγέτης.

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στάθηκε και στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα λέγοντας ότι δεν «πρόκειται να τεθεί σε διαπραγμάτευση».

»Η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή για τις ΗΠΑ να επιστρέψουν σε αυτή την Συμφωνία».

Καταγγέλοντας τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ένας «εγκληματίας ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης».

Πρότεινε τη συγκρότηση μιας «ομάδας επαφής» για τη Συρία ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική που θα οδηγήσει προς μια πολιτική λύση στον πόλεμο της χώρας.

Έκκληση για κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας απηύθυνε ο Μακρόν για το θέμα της εθνοκάθαρσης των μουσουλμάνων μειονοτικών Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, τονίζοντας ότι η πλειονότητα όσων έχουν καταφύγει από τη Μιανμάρ στο Μπανγκλαντές είναι γυναίκες και παιδιά.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024