Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σάρωσε» τις ακτές και τη θάλασσα του Σαρωνικού το ΕΛΚΕΘΕ

«Σάρωσε» τις ακτές και τη θάλασσα του Σαρωνικού το ΕΛΚΕΘΕ

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών έλαβε δείγματα από τις παραλίες της Αττικής και από τις θάλασσες προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση είναι μετά την οικολογική ρύπανση από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε τη Δευτέρα η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, η οποία ξεκίνησε ελέγχους στις ακτές της Αττικής και στα νερά του Σαρωνικού.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του υπουργείου στην επιστημονική αρτιότητα του Κέντρου, ενώ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, Βασίλης Λυκούσης, δήλωσε ότι το κέντρο από σήμερα άρχισε επίσημα συστηματικές δειγματοληψίες και ότι οι αναλύσεις θα γίνουν με τον πιο άρτιο επιστημονικά τρόπο, ενώ στην επιχείρηση θα συνδράμει και το σκάφος «Αιγαίον», ενώ σημείωσε πως το ΕΛΚΕΘΕ είναι δημόσιος οργανισμός και όχι ακτιβιστική οργάνωση, οπότε η λειτουργία του είναι συντεταγμένη και γίνεται βάσει της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα συνεργεία του ΕΛΚΕΘΕ σάρωσαν τη Δευτέρα όλο το παραλιακό μέτωπο και ότι έλαβε δείγματα από τις παραλίες, αλλά και από τη θάλασσα -και μάλιστα σε βάθος οκτώ μέτρων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει έλεγχος και σε μεγάλο βάθος, και στον βυθό.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ελέγχουν καθημερινά τα αλιεύματα και πως οι έλεγχοι μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι έχει σταματήσει η παράκτια αλιεία δηλαδή η αλιεία σε απόσταση 3-4 μιλίων από τις ακτές, ενώ οι έλεγχοι στα αλιεύματα των γρι-γρι έχει δείξει ότι δεν υπάρχει καμία μόλυνση.

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024