Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λήγουν και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου απορρύπανσης

Λήγουν και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου απορρύπανσης

Τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων χρόνων στον Σαρωνικό είχαν πάρει δύο φορές παράταση. Και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λήγουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου που εκλήθη από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Αγία Ζώνη ΙΙ» να περισυλλέξει τα καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο.

Τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων χρόνων στον Σαρωνικό είχαν πάρει δύο φορές παράταση. Και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λήγουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου που εκλήθη από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Αγία Ζώνη ΙΙ» να περισυλλέξει τα καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο! Τι σημαίνει αυτό; Οτι το πλοίο θα πρέπει να αποσυρθεί και να βρεθεί ένα παρόμοιο προκειμένου να συνεχιστεί η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων.

Κοινώς, πάμε για καθυστέρηση της όλης επιχείρησης απάντλησης των καυσίμων – και αυτό με ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Αγία Ζώνη ΙΙ», αφού δεν έλεγξε πότε λήγουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου που εκλήθη να συλλέξει τα καύσιμα.

Η κατάσταση μοιάζει σουρεάλ, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα με τα μικρά δεξαμενόπλοια που εφοδιάζουν και μεταφορτώνουν καύσιμα.

Πρόκειται για μια σημαντική παράμετρο, η οποία δυστυχώς δεν απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Κι ας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για σημαντικά βήματα – ιδιαίτερα στο Λιμενικό – στην κατεύθυνση της κάθαρσης. Αυτό που φαίνεται να… σώζει κάπως την παρτίδα είναι η συνειδητοποίηση από τον Πρωθυπουργό πως «απορρύπανση χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς των υγρών καυσίμων στη θάλασσα. Και πως, απ’ ό,τι φαίνεται, οι κηλίδες είναι βαθιές και χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια…».
Δεν είναι τυχαίο που η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (που προχώρησε χθες σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας) ζητά χρονοδιάγραμμα με την απόσυρση αυτών των μικρών δεξαμενόπλοιων – και την αντικατάστασή τους με νεότερα.

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα»

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024