Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Πάνω από 2.000 πρόσφυγες σε χώρο για 700 στη Σάμο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Πάνω από 2.000 πρόσφυγες σε χώρο για 700 στη Σάμο

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν τις όλο και χειρότερες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο νησί, σημειώνοντας πως διαμένουν πάνω από 2.000 άτομα σε χώρο που προορίζεται για μόλις 700.

Την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη Σάμο σημειώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τονίζοντας πως περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παραμένουν συνωστισμένοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας μόλις 700 ατόμων, ενώ εκατοντάδες ακόμα αναγκάζονται να κατασκηνώνουν στη δασική περιοχή γύρω από αυτό χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής.

Επίσης, όπως καταγγέλλει η Αντιγόνη Καρκανάκη, συντονίστρια του προγράμματος της οργάνωσης στη Σάμο, «οι ευάλωτες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς ενώ ακόμη και όσοι δεν είναι ευάλωτοι κάτω από αυτές τις συνθήκες αντιμετωπίζουν κινδύνους για την ψυχική και τη σωματική τους υγεία».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν στέγη και φροντίδα σε ευάλωτες οικογένειες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης και καταγραφής τους. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούν και παρέχουν φροντίδα σε περίπου 80 ανθρώπους (έγκυες γυναίκες, νεογέννητα, ασθενείς), κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ επίσης, προσφέρουν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και την υποστήριξη των παραπομπών στο νοσοκομείο για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης, εμβολιάζουν παιδιά έξι μηνών έως 15 ετών και στηρίζουν το νοσοκομείο της Σάμου με δωρεές φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024