Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζουν όλα για εισφορές, συντάξεις χηρείας και οφειλές

Αλλάζουν όλα για εισφορές, συντάξεις χηρείας και οφειλές

Οι αστοχίες και οι αδικίες οδηγούν σε ξήλωμα τις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Πλέον, η κυβέρνηση ψάχνει πόσο θα πληρώνουν επαγγελματίες και επιστήμονες για σύνταξη ώστε να μην κρύβουν τα εισοδήματά τους.

Επί τάπητος τίθενται εκ νέου βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου -ενάμισι έτος μετά την εφαρμογή τους- κυρίως λόγω των «αστοχιών» που προκάλεσαν στο τελικό παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και λόγω των ασφαλιστικών αδικιών που δημιουργούν σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Οι αλλαγές επικεντρώνονται στο σύστημα των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και επιστήμονες, ενώ επανασχεδιάζεται το καθεστώς συντάξεων θανάτου (χηρείας).

Επίσης επισπεύδεται η διαδικασία απονομής των εκκρεμών συντάξεων, προωθείται ο μηχανισμός ενιαίας είσπραξης εισφορών και φόρων από την Εφορία και βρίσκεται προ των πυλών η έκδοση ρύθμισης – σε πολλές δόσεις – των καθυστερούμενων οφειλών από εισφορές για το σύνολο των υφιστάμενων οφειλετών.

Η κυβέρνηση είναι σοβαρά προβληματισμένη από τα πρακτικά αποτελέσματα της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου και προχωρεί στο σταδιακό «ξήλωμά» του, ξεκινώντας τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές, θορυβημένη από τις επιπτώσεις που σήμανε η επιβολή υψηλών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και επιστήμονες.

Ωστόσο οποιαδήποτε ανατροπή επιχειρηθεί θα γίνει κατόπιν τεκμηριωμένης πρότασης, η οποία θα εμπεριέχει μέτρηση για τη διατήρηση της αναλογιστικής ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024