Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες δήμαρχοι υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Εκατοντάδες δήμαρχοι υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Περισσότεροι από 700 δήμαρχοι της Καταλονίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής, παρά τις εισαγγελικές προειδοποιήσεις.

Αποφασισμένοι να οργανώσουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία, παρά τις δικαστικές διώξεις σε βάρος τους, δηλώνουν εκατοντάδες δήμαρχοι της Καταλονίας.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 700 δήμαρχοι των περιοχών της Καταλονίας, από τους συνολικά 948, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, όπου κυριάρχησε το σύνθημα: «Εμείς θα ψηφίσουμε» και δήλωσαν πως θα ανοίξουν κανονικά τα κτίρια για την ψηφοφορία την 1η Οκτωβρίου, την ώρα που η ισπανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει κριθεί αντισυνταγματικό.

Οι δήμαρχοι έψαλλαν τον καταλανικό ύμνο ενώ ένα πλήθος διαδηλωτών, απ’ έξω, τους ενθάρρυνε φωνάζοντας «Είμαστε μαζί σας».

Τις προηγούμενες ημέρες οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας διέταξαν τους εισαγγελείς της Καταλονίας να κλητεύσουν τους δημάρχους που σκοπεύουν να συνεργαστούν «στην οργάνωση της παράνομης ψηφοφορίας» για να τους ασκήσουν διώξεις, με τον πρόεδρο της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζεμόντ να απαντά στις «απειλές» της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι: «Μην υποτιμάτε τη δύναμη του λαού της Καταλονίας».

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024