Καθημερινές παρεμβάσεις στα τμήματα των ρεμάτων του λεκανοπεδίου της Αττικής όπου παρουσιάζονται συχνά προβλήματα πραγματοποιούν τα συνεργεία της Περιφέρειας, προκειμένουν να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις του Φθινοπώρου.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Περιφέρειας, έχουν ήδη διανοιχτεί κρίσιμα τμήματα ρεμάτων στους δήμους Κηφισιάς, Πεντέλης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Μεταμόρφωσης, ενώ το πρωί της Τρίτης ακολούθησε ο καθαρισμός δύο σημείων του ρέματος Χαλανδρίου.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος στόχος αυτών των δράσεων είναι «η προστασία ανθρώπων και περιουσιών, πάντα με σεβασμό στη χλωρίδα και στην πανίδα που αποτελούν πλούσιο οικοσύστημα».

Παράλληλα, ο κ. Καραμέρος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, οι δήμοι έχουν ενημερωθεί για τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως η συντήρηση και ο καθαρισμός του δικτύου και των φρεατίων όμβριων υδάτων, καθώς και η λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας (κιγκλιδώματα, μπάρες κ.λπ.) σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.