Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Reuters: Ευρεία συμφωνία στην ΕΚΤ για μείωση των αγορών ομολόγων

Για ευρεία συμφωνία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίασή του ότι το επόμενο βήμα θα είναι η μείωση των αγορών ομολόγων (QE) και για συζήτηση τεσσάρων σεναρίων, έκαναν λόγο στο Reuters δύο πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων. Στις επιλογές που εξετάστηκαν, χωρίς να αποκλείονται άλλες, η μείωση των αγορών στοιχείων ενεργητικού σε 40 δισ. ευρώ τον μήνα ή σε 20 δισ. ευρώ, με πιθανή παράταση των αγορών για διάστημα έξι ή εννέα μηνών.

Για ευρεία συμφωνία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίασή του ότι το επόμενο βήμα θα είναι η μείωση των αγορών ομολόγων και για συζήτηση τεσσάρων σεναρίων, έκαναν λόγο στο Reuters δύο πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων.

Οι δυνατότητες που συζητήθηκαν στην ΕΚΤ περιλαμβάνουν, χωρίς να αποκλείουν άλλες, τη μείωση των αγορών στοιχείων ενεργητικού σε 40 δισ. ευρώ τον μήνα ή σε 20 δισ. ευρώ, με πιθανή παράταση των αγορών (QE) για διάστημα έξι ή εννέα μηνών, δήλωσαν οι πηγές.

Για την όποια απόφαση θα πρέπει να υπάρχει ευρεία συναίνεση, υπογράμμισαν οι πηγές, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θέλουν να αποφύγουν την επανάληψη δημόσιων διαφωνιών που υπήρξαν έπειτα από προηγούμενες αποφάσεις.

Η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, διευκρινίζει το πρακτορείο.

Η ΕΚΤ παρέπεμψε χθες στον Οκτώβριο για την απόφασή της σχετικά με το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που έχει υπερβεί ήδη τα 2 τρισ. ευρώ.

Η επιφυλακτική προσέγγισή της αυξάνει τις πιθανότητες να επιλέξει τη σταδιακή κατάργηση του QE με πολύ αργό ρυθμό το επόμενο έτος, παρά την σταθερή οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και τις ανησυχίες για φούσκες στην αγορά ακινήτων πλουσιότερων χωρών, όπως της Γερμανίας, αναφέρει το Reuters.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι φορείς χάραξης της νομισματικής πολιτικής συμφώνησαν επιπλέον ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν πριν λάβουν τέλος οι αγορές περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που δείχνει από μόνο του πως τυχόν παράταση στο πρόγραμμα ταυτόχρονα θα αναβάλει και την πρώτη άνοδο επιτοκίων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024