Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρθρο του Φ.Καραβία για την ελληνική οικονομία

Αρθρο του Φ.Καραβία για την ελληνική οικονομία

Η φετινή ΔΕΘ σφραγίζεται από το αίτημα της ανάπτυξης. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, μετά από οδυνηρές εμπειρίες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, μετά από πολλές επίμοχθες επιτυχίες αλλά και υποτροπές, κλυδωνισμούς και κινδύνους, διαπιστώνεται μια αντικειμενική σύγκλιση, ιδιαίτερα θετική για τη χώρα και τις προοπτικές της...

του Φωκίωνα Καραβία
Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank

Η φετινή ΔΕΘ σφραγίζεται από το αίτημα της ανάπτυξης. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, μετά από οδυνηρές εμπειρίες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, μετά από πολλές επίμοχθες επιτυχίες αλλά και υποτροπές, κλυδωνισμούς και κινδύνους, διαπιστώνεται μια αντικειμενική σύγκλιση, ιδιαίτερα θετική για τη χώρα και τις προοπτικές της. Οι πρωταγωνιστικοί παράγοντες που χαράσσουν την πορεία των εξελίξεων, οι βασικές πολιτικές δυνάμεις, οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί φορείς, οι σημαντικές κοινωνικές συσσωματώσεις, συμφωνούν πια ότι υπάρχει μια απόλυτη εθνική προτεραιότητα: η ανάπτυξη. Μόνον όσοι επιμένουν να εθελοτυφλούν -και ευτυχώς δεν είναι πια πολλοί- αρνούνται να δουν ότι σε αυτό το στόχο της ανάπτυξης πρέπει να στοιχηθούν από εδώ και πέρα όλες οι πολιτικές, όλες οι πρωτοβουλίες και όλες οι προσπάθειες, με τρόπο συντονισμένο και συνεπή, με μακρόπνοο σχεδιασμό και απαρέγκλιτη πειθαρχία στην εφαρμογή του.

Η συναίνεση γύρω από την ανάπτυξη δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Ορισμένα πολύ βασικά και δύσκολα προαπαιτούμενα της αναπτυξιακής πορείας, όπως η δημοσιονομική προσαρμογή, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Γίνονται ουσιαστικά βήματα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι στο σημείο όπου έχει υποχωρήσει η Ελλάδα μετά από μια κρίση ιστορικών διαστάσεων τα βήματα δεν φτάνουν. Χρειαζόμαστε άλματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.tovima.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024