Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίσσας: «Σεβόμαστε, δεν φοβόμαστε τη Λιθουανία»

Μίσσας: «Σεβόμαστε, δεν φοβόμαστε τη Λιθουανία»

«Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τη Λιθουανία» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, για την κάτοχο του ασημένιου μεταλλίου στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, στη Λιλ (2015), ενώ αναφορικά με τον αγώνα με την Πολωνία προσέθεσε: «Δεν φοβήθηκα ότι θα χάσουμε».

«Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τη Λιθουανία» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, για την κάτοχο του ασημένιου μεταλλίου στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, στη Λιλ (2015).

«Είναι φυσιολογικό όταν δεν φέρνεις τα αποτελέσματα, είναι αναμενόμενο. Το θέμα είναι να το διαχειρίζεσαι. Χθες στην ερώτηση για την ψυχολογία που θα είχαμε, απάντησα πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί έχουμε παίκτες με εμπειρία, με εγωισμό. Σε αυτό το παιχνίδι λειτούργησε ο εγωισμός, που θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει και πιο πριν.

Αδικήσαμε τους εαυτούς μας λόγω εικόνας, ήταν πολύ άσχημη. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως οι παίκτες δεν πρέπει να βρίσκονται σε μια δύσκολη στιγμή για να μπουν σε μια λογική, αλλά να το κάνουν από πριν. Έχουμε κάνει τόσες κουβέντες, το έχουμε συζητήσει τόσες φορές. Είναι δικό τους θέμα, από πλευράς αυτοσυγκέντρωσης,» δήλωσε αρχικά ο Μίσσας.

Αναφορικά στον αγώνα με τους Πολωνούς είπε: «Δεν φοβήθηκα ότι θα χάσουμε. Τέτοιοι είδους παίκτες (σ.σ.: σαν τον Ντάμιαν Κούλιγκ) μας δημιουργούν θέματα απέναντι σε πιο βαριά κορμιά, όπως ο Γιάννης (Μπουρούσης) και ο Γιώργος (Παπαγιάννης). Στη διάρκεια του αγώνα βρήκαμε προσαρμογές και τα καταφέραμε.

Είναι κάποια κομμάτια που πολλές φορές σχεδιάζονται, να γίνονται ή να μην υποστηρίζονται. Όταν σουτάρουμε καλά και είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, κερδίζουμε. Ο Θανάσης χτύπησε στο ταμπλό, από αυτοθυσία. Αυτό είναι ομάδα. Αλληλεγγύη και πίστη, αυτά είναι που θα μας πάνε μπροστά. Η Πολωνία είναι μια σκληρή ομάδα. Ήταν ένας τελικός για εμάς μετά από τρεις σερί ήττες.

Η ψυχολογία ήταν κάτι σημαντικό, μπαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι. Μιλήσαμε με τους παίκτες γι αυτό. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι ένα μέρος, το άλλο είναι η δουλειά που γίνεται το προηγούμενο βράδυ στην ομιλία με τους παίκτες. Ήμασταν ήρεμοι κι αυτό αποτυπώθηκε στα ποσοστά μας στα σουτ τριών πόντων. Το σημαντικό είναι ότι το πιστεύαμε και κερδίσαμε».

Σε μία σύντομη τοποθέτηση για την επόμενη αντίπαλο της εθνικής, Λιθουανία, ο Μίσσας είπε: «Η Λιθουανία είναι έμπειρη ομάδα, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι να παίξουμε όπως απόψε. Όταν είσαι σε δύσκολη κατάσταση, το πρώτο πράγμα είναι να βγαίνει η πίστη από μέσα σου, να πιστεύεις. Κι από εκεί και πέρα να έχεις εμπιστοσύνη και να παλέψεις για την ομάδα. Σεβόμαστε τη Λιθουανία, αλλά δεν τη φοβόμαστε».

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης τόνισε: «Ήταν μια καλή νίκη για εμάς, η Πολωνία είναι μια σκληρή ομάδα, που παλεύει διαρκώς. Το ξέραμε ότι θα είναι σκληρή μονομαχία. Παίξαμε όπως έπρεπε στο β’ μέρος για να πάρουμε τη νίκη, φτιάξαμε την άμυνά μας και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση.

Η δουλειά που κάναμε στην άμυνα, βοήθησε στην αλλαγή καταστάσεων και την πρόκριση. Τώρα έχουμε τη Λιθουανία, στα νοκ άουτ όλα μπορούν να γίνουν. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα αν παίζουμε όπως σήμερα, έχουμε παίκτες για να προχωρήσουμε».

Ο Κώστας Σλούκας τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είμαι υπερήφανος για όλη την αποστολή. Ήμασταν δυνατοί και φανήκαμε παλικάρια. Θέλω να νιώθω πως είμαστε όλοι μαζί και όχι εναντίον κάποιων. Παίζουμε για την Ελλάδα όλοι μαζί. Στο τέλος θα γίνει η κριτική.

Πάντα παίζουμε για τον εγωισμό μας. Κανείς δεν μπαίνει για να χάσει. Σήμερα δώσαμε και την ψυχή μας γιατί ξέραμε πως ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Θα συνεχίσουμε στη διοργάνωση και θα παλέψουμε με τη Λιθουανία. Πηγαίνουμε για έναν ακόμη «τελικό». Όπως παίξαμε και σήμερα με την πλάτη στον τοίχο, έτσι παίζουμε και στην επόμενη φάση. Είναι πολύ καλή ομάδα η Λιθουανία, τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της».

Εν γένει για την εικόνα της εθνικής στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, ο Σλούλας εξήγησε: «Όπως είπα, δίνουμε το 100%. Είμαστε εδώ επειδή το θέλουμε. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έρθει. Βάζουμε τα χέρια μας και τα πόδια μας. Παίζουμε για την Ελλάδα. Η κριτική θα γίνει στο τέλος. Θέλουμε τη στήριξη όλων. Των φιλάθλων, των δημοσιογράφων, όλων. Πηγαίνουμε όλοι μαζί να παλέψουμε για τις πιθανότητες που έχουμε κόντρα στη Λιθουανία».

Εν συνεχεία είπε ενόψει του αγώνα με τη Λιθουανία στην Κωνσταντινούπολη: «Η Πόλη γενικά φέρνει τύχη σε όλους. Φέτος, σ’ αυτό το γήπεδο κατέκτησα την Ευρωλίγκα. Αυτή την στιγμή παίζουμε για άλλη διοργάνωση. Πραγματικά χαίρομαι που παίζω μ’ αυτούς τους συμπαίκτες. Και το προπονητικό τιμ κάνει ό,τι μπορεί. Δεν κοιμούνται τα βράδια».

Υπάρχει πικρία για την κριτική; «Είναι προφανές πως λόγω του γεγονότος πως η ομάδα δεν είχε καλή πορεία, υπήρχε κριτική. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι καλοδεχούμενη. Υπήρξαν, όμως, καταστάσεις που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024