Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «παιχνίδι» των... φόρων στη ΔΕΘ

Το «παιχνίδι» των… φόρων στη ΔΕΘ

Η μείωση της φορολογίας είναι, όπως όλα δείχνουν, ένα από τα πεδία στα οποία θα δώσουν μάχη η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση στη φετινή ΔΕΘ.

Η μείωση της φορολογίας είναι, όπως όλα δείχνουν, ένα από τα πεδία στα οποία θα δώσουν μάχη η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση στη φετινή ΔΕΘ.

Η ΝΔ έχει προετοιμαστεί ουσιαστικά από πέρυσι αφού τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για συγκεκριμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Αλλά και φέτος οι φοροελαφρύνσεις -ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα- αποτελούν μία από τις τέσσερις προτεραιότητες του γαλάζιου σχεδίου για να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Τις τελευταίες ημέρες όμως στο παιχνίδι της μείωσης των φόρων έχει μπει και ο κυβερνητικός συνασπισμός καθώς αναζητά το θετικό αφήγημα που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στη φετινή έκθεση. To success story της εξόδου της χώρας στις αγορές φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για το Μαξίμου.

Άλλωστε από τις αρχές του μήνα οι πολίτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με το… τσουνάμι των λογαριασμών του ΕΝΦΙΑ και των δόσεων της εφορίας. Χαρακτηριστικό της νέας τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο τομέα των φόρων είναι ότι χθες ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς υποσχέθηκε με δηλώσεις του μείωση φόρων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει αυτό.

Από την πλευρά του ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης τις 4 προτεραιότητες της ΝΔ για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζοντας πως μία απ’ αυτές είναι και η μείωση της φορολογίας. Εξηγώντας δε πώς θα επιτευχθούν οι μειώσεις φόρων τόνισε πως «θα χρηματοδοτηθούν «μέσα από ένα συμμάζεμα των κρατικών δαπανών».

Μάνος Χαραλαμπάκης

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024