Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίθετοι οι φυσικοθεραπευτές στις ενοποιήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων

Αντίθετοι οι φυσικοθεραπευτές στις ενοποιήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων

Την σθεναρή αντίθεσή του σε ενδεχόμενη ενοποίηση ή αλλαγή ονομασίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Την σθεναρή αντίθεσή του σε ενδεχόμενη ενοποίηση ή αλλαγή ονομασίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Οι φυσικοθεραπευτές δηλώνουν θορυβημένοι από πληροφορίες που διαρρέουν στον Τύπο και θέλουν στα πλαίσια του διαλόγου για την μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να υπάρχει η πιθανότητα συγχώνευσης των τμημάτων Φυσικοθεραπείας – Εργοθεραπείας, και μάλιστα με αλλαγή ονομασίας.

«Καθιστούμε σαφές ότι δεχόμαστε μόνο την αυτοδυναμία του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με την καταξιωμένη στην Ελλάδα και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του «Τμήμα Φυσικοθεραπείας – Physiotherapy Department – Department of Physical Therapy». Μια τόσο σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, όπως είναι αυτή της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -που ανακοινώθηκε από τα χείλη του Πρωθυπουργού- δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται από προχειρότητα», τονίζει ο πόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης.

Οι φυσικοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι η ενοποίηση ή συγχώνευση θα υποβάθμιζε και τις δυο επιστήμες, καταργώντας την αυτονομία των τμημάτων, με μικρή εξοικονόμηση πόρων.

Προβάλλουν δε το επιχείρημα ότι, τα τμήματα Φυσικοθεραπείας βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης των υποψηφίων φοιτητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017, αφού η βαθμολογία για την εισαγωγή στα τμήματα Φυσικοθεραπείας παραμένει η υψηλότερη μεταξύ όλων των ΤΕΙ της Ελλάδας, με πρώτα από όλα αυτό της Αθήνας.

Το Υπουργείο Παιδείας θα… «ανταμείψει» αυτούς τους φοιτητές, στο τμήμα της Αθήνας, με ενοποιημένα προγράμματα σπουδών με άλλα τμήματα και με αλλαγή ονομασίας του τμήματος;
Το νέο τμήμα, εάν θα προκύψει, σύμφωνα με τα υποθετικά σενάρια, δεν θα αντιστοιχεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, αλλά σε μια ελληνική πατέντα, η οποία μας γυρίζει σαράντα χρόνια πίσω, καθώς στη διεθνή πρακτική η Φυσικοθεραπεία είναι αυτοτελής», εξηγεί ο κ. Λυμπερίδης.

health.in.gr

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024