Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναταραχή σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση από το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα

Αναταραχή σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση από το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα

Αντιδράσεις σε κόμμα και κυβέρνηση εξακολουθεί να πυροδοτεί το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με ενδεικτικές τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση: «Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο, το οποίο κάνει έναν παραλληλισμό, μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται».

Αντιδράσεις σε κόμμα και κυβέρνηση εξακολουθεί να πυροδοτεί το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με ενδεικτικές τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση (Σκάι): «Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο, το οποίο κάνει έναν παραλληλισμό, μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται».

Η άποψη αυτή δείχνει να εκφράζει μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, άλλωστε, έχει στηρίξει μέρος της ρητορικής του στις επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς.

Κατά πληροφορίες, δυσφορία για τους χειρισμούς Τσίπρα εκφράζουν και άλλα μέλη της «ομάδας των 53», εκτός του κ. Κυρίτση.

Ενόχληση έχουν προκαλέσει οι ίδιοι χειρισμοί του πρωθυπουργού και στους ΑΝΕΛ. Ενδεικτικές ήταν οι αποστάσεις που κράτησε ο Βασίλης Κόκκαλης (Σκάι), υποστηρίζοντας – σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα – πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν «ψεύτης και λαϊκιστής».

Στην κυβέρνηση, ωστόσο, υπάρχουν στελέχη που σπεύδουν να υπερασπιστούν την επιλογή Τσίπρα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Νίκου Παππά στον Real Fm: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το ’81 έλυσαν το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα, ότι ο μισός πληθυσμός βρισκόταν στο πολιτικό και οικονομικό ημίφως, απόρροια του μετεμφυλιακού κράτους. […] Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον κορμό της προοδευτικής μεριάς του πολιτικού φάσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ αναλογία αυτήν τη στιγμή είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης, ο οποίος καλείται να λύσει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα», ανέφερε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Τσίπρας στρέφει το ενδιαφέρον του στην επίσκεψη Μακρόν και τη ΔΕΘ, όπου, σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, θα παρουσιάσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σήμερα, θα εγκαινιάσει τα νέα τμήματα της Ιονίας Οδού στα Ιωάννινα, ενώ αύριο θα υπογράψει στην Καβάλα – μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ – τη συμφωνία για τη «σιδηροδρομική Εγνατία».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024