Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκάλεσε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα σε κυριακάτικη εφημερίδα, με αφορμή την 3η Σεπτέμβριου, επέτειο ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο επιχειρεί έμμεση ταύτιση του ιδίου με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκάλεσε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα σε κυριακάτικη εφημερίδα, με αφορμή την 3η Σεπτέμβριου, επέτειο ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο επιχειρεί έμμεση ταύτιση του ιδίου με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου που συμβόλιζε το αίτημα της Αλλαγής και της ρήξης με το τότε κατεστημένο. Επισημαίνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».

Τονίζει επίσης τους βασικούς παράγοντες για τη ραγδαία άνοδο του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που εμφάνισε το πολιτικό του πρόσωπο με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη: Η συσσωρευμένη κρίση εκπροσώπησης των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων της μετεμφυλιακής περιόδου. Ο ριζοσπαστισμός των νέων εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων της εποχής που αμφισβητούσαν βαθιά τις δομές του κράτους και της οικονομίας.

Μητσοτάκης: Δεν ακολουθώ τη βουτιά στο χτες

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου με αφορμή την απάντηση σε ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως ότι με όσα είπε για τον Πρόεδρο της ΝΔ αποκάλυψε άθελα του ότι εκείνος διακινεί τα Fake News για δήθεν συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σημίτη.

«Πριν από μια εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του, έθεσε τα βασικά σημερινά και αυριανά προβλήματα των Ελλήνων και της Πατρίδας μας.Σήμερα ο κ. Τσίπρας με άρθρο του συνεχίζει το ταξίδι του στο μακρινό παρελθόν. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν» σημείωσε στην ανακοίνωση του Βασίλης Κικλίλιας και πρόσθεσε: «Όσο για την άχαρη προσπάθεια του κ. Τζανακόπουλου, τον οδήγησε άθελά του να παραδεχτεί, ότι εκείνος διακινεί τα Fake News για δήθεν συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σημίτη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σχολάσε το άρθρο Τσίπρα – είχε σπεύσει να σημείωσει μεταξύ άλλων ότι την υπεράσπιση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχουν αναλάβει οι μνηστήρες της Κεντροαριστεράς και ότι ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ «έχει να γράψει άρθρα για τον ομοϊδεάτη του, κ. Κώστα Σημίτη».

Σχολιάζοντας σημερινό άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ξεκαθαρίζοντας ότι δεν «ακολουθεί την βουτιά στο χτες»

«Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
«Δεν τον ακολουθούμε στη βουτιά στο χθες. Με ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα του 2030, όχι πως ήταν η Ελλάδα του 1980. Και κάτι τελευταίο για όσους έχουν ιστορικές αναζητήσεις. Ο Μαρξ είχε μάλλον δίκιο όταν έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.
Γεννηματά: Ύβρις η προσπάθεια του Τσίπρα να εμφανιστεί ως νέος Ανδρέας

Γεννηματά: Είναι Ύβρις

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις», τονίζει η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά με αυστηρό τόνο υπογραμμίζει: «Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη».

Καταλήγει λέγοντας ότι «ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναγέννηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλιτώσει».

Η οξύτατη αντίδραση της κ. Γεννηματά «κρύβει» το πολιτικό «άγχος» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης αρνήθηκε ότι με το σημερινό άρθρο του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου – ο οποίος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Υποστήριξε ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι απλώς να προσελκύσει όλο τον κόσμο που «συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Επικρατείας προσέθεσε ότι κανείς δεν είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου για «λαθρεμπόριο» του Συντάγματος, όταν επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου – επέτειο του κινήματος κατά του βασιλιά Όθωνα – για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

ΚΙΔΗΣΟ: Επιχειρεί να σκυλεύσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου


«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο απολογητής και συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, ο Πρωθυπουργός που βάφτισε την απάτη «αυταπάτη», για να δικαιολογήσει τη ζημία που χαμογελώντας προκάλεσε στη χώρα, επιχειρεί σήμερα να σκυλεύσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.

«Συγκρίνει την Αλλαγή του 1981 με το συνονθύλευμα της δήθεν αριστεράς του. Συγκρίνει τον Ανδρέα Παπανδρέου της Εθνικής Συμφιλίωσης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης με τον ίδιο, το διχασμό και το μίσος που επέφερε στην ελληνική κοινωνία από την αρχή της κρίσης, για να ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας» λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους, αμνήμονες και εύκαιρα θύματα στον καιροσκοπισμό του. Στην ασυδοσία του κυνισμού του, στις απομιμήσεις μαϊμούδες, δεν θα απαντήσουμε εμείς, αλλά ο λαός».

«Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου με τον πρώην βουλευτή του κόμματος Αλέξη Μητρόπουλο να σημειώνει με νόημα ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα κατέβαζε ποτέ τα παντελόνια του στον Σόιμπλε».

Για προσπάθεια που προκαλεί θυμηδία έκανε λόγο σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι«ο Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους πολιτικούς προγόνους του κ. Καμμένου, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τα ιδεολογικά τους τέκνα».

Σχόλια υπήρξαν και από την πλευρά στελεχών της ΝΔ. «Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «»Αντιποιούμαι»: Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας καπηλεύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί τον έχει πιάσει η αγωνία και έχει χάσει τον ύπνο του από τις κινήσεις που γίνονται στην κεντροαριστερά, είπε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024