Φάμελλος: Από τον Οκτώβριο η ανάρτηση δασικών χαρτών για το 17% της χώρας
Στο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει
αναρτηθεί τμηματικά ποσοστό 17% των δασικών χαρτών της χώρας, που στην
πλειονότητά του θα αφορά την Κεντρική Μακεδονία, είπε ο αναπληρωτής
υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, και πρόσθεσε
ότι μετά την ανάρτηση θα προβλέπεται περίοδος τρεισήμισι μηνών για
ενστάσεις/αντιρρήσεις.
Στο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει αναρτηθεί τμηματικά ποσοστό 17% των δασικών χαρτών της χώρας, που στην πλειονότητά του θα αφορά την Κεντρική Μακεδονία, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, και πρόσθεσε ότι μετά την ανάρτηση θα προβλέπεται περίοδος τρεισήμισι μηνών για ενστάσεις/αντιρρήσεις.
Ποσοστό 48% των δασικών χαρτών θα αναρτηθεί το 2018, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στο αρχικά αναρτηθέν ποσοστό 35% των χαρτών, του οποίου η προθεσμία για ενστάσεις λήγει στις 7/9, ο κ. Φάμελλος έκανε σαφές ότι δεν θα δοθεί παράταση και η κύρωσή τους αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου. «Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά» είπε και πρόσθεσε: «Για την τρέχουσα ανάρτηση δασικών χαρτών οι εμπλεκόμενοι είχαν και προσωπική ενημέρωση για διάστημα άνω των δυόμιση μηνών. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία».
Επιπλέον, ο ίδιος προανήγγειλε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας τόσο οι ίδιοι οι δήμαρχοι της χώρας, όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα λάβουν έγγραφη ενημέρωση, με την οποία θα τους γνωστοποιείται ότι φέτος στις 20/12 θα λήγει η προθεσμία για την εισαγωγή των οικιστικών πυκνώσεων.
Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε επίσης γνωστό ότι εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και προανήγγειλε ότι στις 15/9, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην 82η ΔΕΘ, θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για θέματα του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας