Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τερματίζει ο Τραμπ πρόγραμμα του Ομπάμα για προστασία 600.000 μεταναστών;

Τερματίζει ο Τραμπ πρόγραμμα του Ομπάμα για προστασία 600.000 μεταναστών;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται ότι θα ανακοινώσει, πιθανόν ακόμη και την Παρασκευή, την απόφασή του να τερματιστεί η ισχύς ενός προγράμματος της εποχής του Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο προστατεύει σχεδόν 600.000 μετανάστες οι οποίοι είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, όταν ακόμη ήταν ανήλικοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται ότι θα ανακοινώσει, πιθανόν ακόμη και την Παρασκευή, την απόφασή του να τερματιστεί η ισχύς ενός προγράμματος της εποχής του Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο προστατεύει σχεδόν 600.000 μετανάστες οι οποίοι είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, όταν ακόμη ήταν ανήλικοι «όπως ισχύει σήμερα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News επικαλούμενο ένα ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής του.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα ακύρωνε όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του για τη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένου του διατάγματος για την μη απέλαση μεταναστών που έφθασαν στις ΗΠΑ όταν ακόμη ήσαν ανήλικοι (Deferred Action for Childhood Arrivals, ή DACA).

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Τραμπ τείνει στο να τερματίσει την ισχύ του προγράμματος αυτού για όλες τις νέες αφίξεις αλλά απλώς να αφήσει όσους ωφελούνται από αυτό να παραμείνουν στη χώρα μέχρι να τερματιστεί η (διετής συνήθως) διάρκεια των αδειών παραμονής και εργασίας που τους έχουν δοθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024