Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε τον Σιλά ο ΠΑΟ, συμφωνία με Μουνιέ

Πήρε τον Σιλά ο ΠΑΟ, συμφωνία με Μουνιέ

Ο Γιακούμπα Σιλά πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, του οποίου αποτελεί τη 10η καλοκαιρινή μεταγραφή. Ο 27χρονος αμυντικός μέσος, που έχει γεννηθεί από τη Γαλλία αλλά έλκει την καταγωγή του από το Μάλι και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της αφρικανικής χώρας, εντάσσεται στους «πράσινους» ως δανεικός από τη Ρεν. Εν τω μεταξύ, παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Αντονί Μουνιέ. Οι «πράσινοι» ήρθαν σε προφορική συμφωνία με τον Γάλλο εξτρέμ ο οποίος αναμένεται εντός της Τετάρτης στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στο «τριφύλλι».

Ο Γιακούμπα Σιλά πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, του οποίου αποτελεί τη 10η καλοκαιρινή μεταγραφή. Ο 27χρονος αμυντικός μέσος, που έχει γεννηθεί από τη Γαλλία αλλά έλκει την καταγωγή του από το Μάλι και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της αφρικανικής χώρας, εντάσσεται στους «πράσινους» ως δανεικός από τη Ρεν.

Το νέο απόκτημα του «τριφυλλιού» έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη β΄ ομάδα της Καέν, από την οποία μεταπήδησε στην Κλερμόν το καλοκαίρι του 2010. Μετά από 2,5 χρόνια και 70 συμμετοχές (1 ασίστ), τον Ιανουάριο του 2013 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στην Αστον Βίλα.

Με τους «χωριάτες» αγωνίστηκε 24 φορές καταγράφοντας 2 ασίστ μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όταν μεταγράφηκε στη Ρεν. Ενδιάμεσα πέρασε μια σεζόν (2014-15) δανεικός στην τουρκική Καϊσερί (27 συμ.-1 γκολ). Με τη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε 23 φορές δίνοντας μια ασίστ τη σεζόν 2015-16, ενώ πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στη Μονπελιέ, παίζοντας σε 20 αγώνες και σημειώνοντας 1 γκολ.

Ο Σιλά έχει αγωνιστεί μία φορά με την εθνική ελπίδων της Γαλλίας, αλλά στη συνέχεια επέλεξε το Μάλι, με το οποίο μετράει 22 συμμετοχές και είναι αρχηγός της ομάδας.

Συμφωνία με τον Μουνιέ

Εν τω μεταξύ, παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Αντονί Μουνιέ. Οι «πράσινοι» ήρθαν σε προφορική συμφωνία με τον Γάλλο εξτρέμ ο οποίος αναμένεται εντός της Τετάρτης στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στο «τριφύλλι».

Αν και το τελευταίο διάστημα είχε διαφανεί πως η μεταγραφή του 29χρονου άσου της Μπολόνια δεν θα προχωρούσε λόγω της διαφοράς στο οικονομικό και προς στιγμή όλα έδειχναν ότι η διοίκηση είχε κάνει… στροφή για τον Νίνκοβιτς της Τζένοα, εντούτοις τα πάντα άλλαξαν το τελευταιο 24ωρο και οι «πράσινοι» στράφηκαν ξανά στον ποδοσφαιριστή που είχε ζητήσει εξαρχής ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Το απόγευμα της Τετάρτης επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία και πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά με την Μπολόνια για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γάλλου άσου στο τριφύλλι. Όπως διέρρευσε ο Μουνιέ, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τους «ροσομπλού», θα υπογράψει για 3 χρόνια με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τις 500.000 ευρώ.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024