Η ανακάλυψη του προσωπικού μας δρόμου: «Τι λείπει»;
...
Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει από τις 21 Σεπτεμβρίου τη χοροθεατρική παράσταση «Τι λείπει», η οποία και θα διαρκέσει έως την 1 Οκτωβρίου 2017.
Οι συναντήσεις με τους άλλους. Με το άλλο. Το διαφορετικό. Το ανοίκειο. Με όχημα τον Χορό. Το Χοροθέατρο. Μιλούμε με λέξεις πλασμένες από κίνηση.
Χορευτές και ηθοποιοί συναντιούνται και συναντούν διαφορετικά είδη χορού. Σύγχρονο, tango, hip-hop, jazz, flamenco. Σε μια πορεία. Σε αναζήτηση.
Τι λείπει, τελικά;
Σχέσεις, ανατροπές, συναντήσεις, συγκρούσεις. Ένταξη. Απόρριψη. Αναμονή. Παραίτηση. Αίσθηση του κενού. Αλλαγή. Μια νέα αρχή.
Η απόπειρα να απαντήσεις: ποιος είμαι, πού είμαι, πού μπορώ να πάω;
Πορείες στον χώρο και τον χρόνο. Μοναχικές και ομαδικές. Διάλογοι. Η ανακάλυψη ενός προσωπικού δρόμου. Αυθεντικού. Ενός εγώ που μπορεί να συνυπάρχει με τον Άλλο και να διατηρεί την ατομικότητά του.
Τελικά, ο χορός ως ένας κώδικας επικοινωνίας και δημιουργίας. Ένα όλο από το οποίο Τίποτα δεν λείπει!
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Shel Silverstein «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο». Συγκεκριμένα, η ιδέα ότι οι συναντήσεις, που έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση και πραγμάτωση του εαυτού του αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συνύπαρξη με τους άλλους, αποτελεί τον πυρήνα της δραματουργίας της παράστασης.
Οι χορευτές της παράστασης είναι νέοι αξιόλογοι καλλιτέχνες του χορού όπως η Σοφία Παπανικάνδρου (με σπουδές στο SEAD της Αυστρίας), η Δροσιά Τριαντάκη (με σπουδές στη σχολή της Pina Bausch και καλλιτεχνικό έργο στη Θεσσαλονίκη), η Μαριάννα Πατσαρίκα και ο Δημήτρης Μπίσκας (καταξιωμένοι χορευτές του tango στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με έδρα τους το Παρίσι), η Νιόβη Μπένου (με σπουδές στο flamenco στη Σεβίλλη, ιδρύτρια του Studio Flamenco Pelizco στη Θεσσαλονίκη και μέλος των Caja Secreta), ο Σεργγέι Ιριτζιάν (με διακρίσεις ως χορευτής και χορογράφος του hip-hop σε διεθνή διαγωνισμό της Γερμανίας WODGER17) αλλά και καταξιωμένοι χορευτές με πολυετή εμπειρία, όπως η Λένα Ράνη και η Αναστασία Κωστοπούλου, με συνεχή παρουσία σε χορευτικά και θεατρικά σχήματα της πόλης.
Η συμμετοχή ηθοποιών, όπως ο Δημήτρης Καρτόκης, (με ξεχωριστές συνεργασίες στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό θέατρο, με τον Λ.Βογιατζή, τον Θ. Τερζόπουλο, την Α.Μπρούσκου, τον Α.Βουτσινά κ.α.) και ο νεοεμφανιζόμενος και πολλά υποσχόμενος Γιάννης Βαρβαρέσος, εξασφαλίζουν τη διεύρυνση της ερευνητικής διαδικασίας και την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.
Συντελεστές:
Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη
Μουσική: Γιώργος Ξανθόπουλος (πρωτότυπη μουσική σύνθεση για την παράσταση)
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Γιαλαβούζης
Υπεύθυνος Οργάνωσης Παραγωγής – Επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης
Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής : Σοφία Στυλιανού
Παραγωγή: «Ομάδα Τέχνης Oberon»
Πληροφορίες:
Κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 21:00 στο Θέατρο Αυλαία
Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή) | Τηλ.: 2310 237700
entertainment.in.gr
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442