Για αδιαφορία κατηγορούν την κυβέρνηση οι τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου, καθώς το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει λύσεις στις δυσλειτουργίες του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι στο κεντρικό κτήριο της οδού Γούναρη (ΕΦΚΑ) στην Πάτρα οι ανελκυστήρες βρίσκονται σε αχρηστία εδώ και 3,5 μήνες, γεγονός που κάνει δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση των ασθενών ειδικά όσων έχουν κινητικά προβλήματα στα ιατρεία που στεγάζονται στον 3ο όροφο.

Επίσης, εδώ και έναν χρόνο δεν λειτουργεί ο μαστογράφος, αφού έχει μεταφερθεί στην Ιθάκη ο ψηφιακός εμφανιστής και δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

«Αυτό έχει οδηγήσει τις γυναίκες να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και να επιβαρύνονται οικονομικά. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα βρεθούν λύσεις για τα συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κ.κ. Φωτήλας και Οικονόμου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 γυναίκες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναμονή προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία ψηφιακή μαστογραφία με το πρόβλημα διαρκώς να διογκώνεται.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας