Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντωνοπούλου: Να μην προσμετρώνται στο έλλειμμα τα κονδύλια για την ανεργία

Αντωνοπούλου: Να μην προσμετρώνται στο έλλειμμα τα κονδύλια για την ανεργία

Την εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος μέρους των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα θέσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Πρόταση για επιπρόσθετα μέτρα όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των μακροχρόνια ανέργων σε χώρες που καταγράφουν ποσοστά ανεργίας υψηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ, θα παρουσιάσει σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κ. Αντωνοπούλου, μεταξύ άλλων, θα προτείνει την εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος μέρους των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς οι παρεμβάσεις για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας συνιστούν επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου, Τόμας Χέντελ.

Στις Βρυξέλλες, εκτός από τον κ. Χέντελ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας θα έχει επαφές με τον γενικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Απασχόλησης, Michel Servoz, την επικεφαλής της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπριελ Τσίμερ, τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024