Στις 12:00 το μεσημέρι, αύριο, Τετάρτη, θα δεχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο γραφείο του στην οδό Αριστοτέλους.

Η συνάντηση είναι εθιμοτυπική ώστε ο κ. Ξανθός να γνωρίσει τα νέα μέλη του ΔΣ. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αναμένεται να θέσουν στον υπουργό Υγείας θέμα που απασχολούν τον κλάδο, όπως:
– το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού προσφάτως απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο ΠΦΣ για την υπουργική απόφαση που ρύθμιζε τον τρόπο ίδρυσης φαρμακείου,
– οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρκάμων (ΜΗΣΥΦΑ), καθώς οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι νέος τρόπος τιμολόγησης της συγκεκριμένης κατηγορίας σκευασμάτων έχει επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες και έχει μειώσει το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων.

Τέλος, σε εκρεμμότητα παραμένει η ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, δεδομένων των προβλημάτων που παρατηρούνται στο πρόγραμμα των εφημεριών, με αποτέλεσμα οι πολίτες πολλές φορές να πρέπει να μεταβούν σε άλλο δήμο για να βρουν ανοιχτό φαρμακείο νύχτα, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr