Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέταρτη ημέρα μάχης με τις φλόγες στη Ζάκυνθο

Τέταρτη ημέρα μάχης με τις φλόγες στη Ζάκυνθο

Συνεχίζει να δοκιμάζεται η Ζάκυνθος και οι κάτοικοί της, καθώς οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται για τέταρτη ημέρα. Η πυροσβεστική, πάντως, επισημαίνει ότι η κατάστασταση είναι καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Συνεχίζει να δοκιμάζεται η Ζάκυνθος και οι κάτοικοί της, καθώς οι
πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται για τέταρτη ημέρα. Η πυροσβεστική,
πάντως, επισημαίνει ότι η κατάστασταση είναι καλύτερη σε σχέση με τις
προηγούμενες ημέρες.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής «η πυρκαγιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών.»

Ειδικότερα σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο και πιο συγκεκριμένα στις περιοχή Πελιλόμπι από τις 26/08, Σκούτα από τις 26/08, Αναφωνήτρια από τις 26/08, Αργάσι από τις 25/08 και Αγαλάς από τις 25/08.

Συνολικά σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 γαιοπροωθητήρες, και 1 ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, «το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.»

Επίσης από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ως την ίδια ώρα σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Ακόμη οριοθετημένες με διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου παραμένουν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

– Στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Θεσπρωτίας σε δασική έκταση, στις 28/08 και στη περιοχή επιχειρούν 23 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 8 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

– Στην περιοχή Κοκκινόλακος Πηγών Άρτας σε δασική έκταση, στις 28/08 όπου επιχειρούν 4 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 2 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

– Στην περιοχή Αστεραίικα – Γεράκι Ηλείας σε δασική έκταση, στις 28/08 όπου επιχειρούν 26 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 12 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

– Στην περιοχή Μολύκρειο Ναυπακτίας σε δασική έκταση, στις 27/08 και επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα.

– Στην περιοχή Αμόργιανοι Αμφιλοχίας σε δασική έκταση, στις 26/08 και επιχειρούν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα.

– Στους Παππαδάτες Πρέβεζας σε δασική έκταση, στις 26/08 και επιχειρούν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

– H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 25/08 στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας και επιχειρούν 8 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα.

Επιπλέον υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν:

– Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 25/08 στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

– H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος, στις 25/08 στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Αχαΐας.

– Η πυρκαγιά στην περιοχή Καντήλι Μεγάρων Αττικής που εκδηλώθηκε στις 27/08

Επιπροσθέτως υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων σε δασική έκταση, στις 26/08.

Για σήμερα Τρίτη σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Έβρου, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κορινθίας Αργολίδας, Λακωνίας, Κυκλάδων και για τα νησιά του Ιονίου, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων, τα Κήθυρα και η Θάσος.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024