Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπήκε σε ΑΕΙ το 45% των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δ.Αθηναίων

Μπήκε σε ΑΕΙ το 45% των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δ.Αθηναίων

Υψηλές επιδόσεις στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις σημείωσαν υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από άπορες ή οικονομικά αδύναμες οικογενειών της Αθήνας και δέχτηκαν πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων.

Υψηλές επιδόσεις στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις σημείωσαν υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται απόάπορες ή οικονομικά αδύναμες οικογενειών της Αθήνας και δέχτηκαν πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων.

Οι 22 μαθητές από τους 48 που συμμετείχαν στα τμήματα προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (ΑΕΙ/ΤΕΙ).
«Ένα μεγάλο μπράβο» σε όλα τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων που κατέβαλλαν προσπάθεια, απηύθυνε η αντιδήμαρχος για το Παιδί κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, η οποία συνεχάρη ιδιαιτέρως και όσα κατάφεραν να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι επιτυχόντες/ούσες εισήχθησαν σε τμήματα και σχολές όπως η Ιατρική Αθηνών, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημώντου Πανεπιστημίου Τρίπολης, η Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας, τηΔιοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, τηΔιοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο ΤΕΙ Πειραιά, το τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών, το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, τη Νοσηλευτική Σπάρτης, κ. α.
Επίσης, δύο μαθητές εισάγονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Αθηναίων ξεκίνησε το 2012, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και εδραιώθηκε με πολύτιμη τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών. Είναι ενδεικτικό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι «η επιτυχία του θεσμού δεν οφείλεται μόνο στο πόσο επιμελείς είναι οι μαθητές αλλά και στην προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών, τους οποίους θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω».
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής στήριξης. Χρόνο το χρόνο παρατηρείται αύξηση της συμμετοχής μαθητών, προφανώς και για λόγους που σχετίζονται με την οικονομική δυσπραγία και, κατά τους αρμοδίους στο Δήμο, λόγω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών – κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν φοιτήσει σ΄αυτό τριάντα παιδιά ενώ φέτος αυξήθηκαν κατά δέκα οι μαθητές που έλαβαν πρόσθετη διδακτική στήριξη.


Παναγιώτα Μπίτσικα

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024