Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΕΝΦΙΑ «χτύπησε» λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ

Ο ΕΝΦΙΑ «χτύπησε» λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ

Ο άδικος φόρος, που σύμφωνα με όλες τις κυβερνητικές υποσχέσεις θα έπρεπε να έχει καταργηθεί ή αντικατασταθεί, παραμένει και χτυπάει τις «πόρτες» των φορολογουμένων για άλλη μια φορά. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναρτήθηκαν ήδη στο Taxisnet, λίγες ημέρες πριν από την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, κάτι που δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς...

Η κρυάδα ήρθε πριν από τη ΔΕΘ. Η υποχρέωση πληρωμής της πρώτης δόσης θα ακολουθήσει. Στο ενδιάμεσο, τίποτα. Ούτε «ο ΕΝΦΙΑ δεν αλλάζει, καταργείται», ούτε «αντικατάσταση από έναν πιο δίκαιο φόρο», όπως ήταν ορισμένα από τα πρόσφατα κυβερνητικά συνθήματα στα πρώτα χρόνια της αυταπάτης.

Όπως σημείωνουν «Τα Νέα», η άνοδος του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σκιάζεται από την εκκαθάριση ενός φόρου ο οποίος, εάν είχαν τηρηθεί προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες, δεν θα αποτελούσε πια ίσως τον πιο μεγάλο εφιάλτη εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.

Ο ΕΝΦΙΑ όμως είναι και φέτος εδώ, στο ύψος του, και μέσα από 28,5 εκατομμύρια δόσεις φυσικών και νομικών προσώπων ζητεί να βγουν από τις τσέπες των ιδιοκτητών ακινήτων και να εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου 3,153 δισ. ευρώ έως τον Ιανουάριο του 2018.

Περίπου 7,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι μοιράζονται οφειλές 630 εκατ. ευρώ κάθε μήνα από τον Σεπτέμβριο έως και τον ερχόμενο Ιανουάριο και από χθες το απόγευμα όλοι έχουν το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ στην οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «Νέων»

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024