Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήλον της έριδος η Κεντροαριστερά: Έξι στην κούρσα για την αρχηγία

Μήλον της έριδος η Κεντροαριστερά: Έξι στην κούρσα για την αρχηγία

Σε πολιτικό γεγονός ικανό να σηματοδοτήσει την επανένωση του χώρου της Κεντροαριστεράς αλλά και την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη εξελίσσεται η διαδικασία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα του χώρου.

Σε πολιτικό γεγονός ικανό να σηματοδοτήσει την επανένωση του χώρου της Κεντροαριστεράς αλλά και την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη εξελίσσεται η διαδικασία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα του χώρου. Η υποψηφιότητα Καμίνη προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις που φέρνουν στην αφετηρία της κούρσας τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Χόνδρος στο ρεπορτάζ του για «Το Βήμα της Κυριακής», δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς η δυναμική που θα αποκτήσει η εκλογική διαδικασία αλλά και το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου φορέα δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο τον πολιτικό και εκλογικό τους σχεδιασμό.

Οι υποψηφιότητες, οι συμμαχίες και τα σενάρια

«Το μόνο που απομένει να αποφασίσει ο Νίκος είναι ο χρόνος και ο τρόπος ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του». Η εκτίμηση στενού συνεργάτη του Ν. Ανδρουλάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών.

Ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ θα είναι η έκτη υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα. Ερχεται να προστεθεί στις υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά, του Γιώργου Καμίνη (ανακοινώνεται επισήμως τη Δευτέρα), του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιάννη Μανιάτη που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις την Πέμπτη.

Ο κ. Μανιάτης αναμένεται να καταθέσει μια συνολική πρόταση για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος, τη μετεκλογική του στρατηγική στον τομέα των συνεργασιών, αλλά και ένα σχέδιο εξόδου από τα μνημόνια. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Θανάση Θεοχαρόπουλου αλλά και του Γιάννη Τούντα στην περίπτωση που οι Κινήσεις Πολιτών αποφασίσουν να κατεβάσουν δική τους υποψηφιότητα.

Περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024