Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο νέο Λύκειο ρίχνει το βάρος ο Γαβρόγλου, στον «αέρα» το εξεταστικό

Στο νέο Λύκειο ρίχνει το βάρος ο Γαβρόγλου, στον «αέρα» το εξεταστικό

«Τον Σεπτέμβρη θα έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο Λύκειο, αλλά δεν απαντάω στο αν έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο εξεταστικό σύστημα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης είχε παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση για το νέο εξεταστικό σύστημα.

«Τον Σεπτέμβρη θα έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο Λύκειο, αλλά δεν απαντάω στο αν έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο εξεταστικό σύστημα», είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνέντευξης του μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππά για την μηνιαία επιδότηση των πρωτοετών φοιτητών ώστε να μπορούν όλοι να έχουν σύνδεση Ίντερνετ.

Ο υπουργός Παιδείας «τοποθέτησε» σήμερα τη συζήτηση στην αναμόρφωση του Λυκείου, ενώ αντίθετα ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης μίλησε νωρίτερα ανοικτά σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για αλλαγή του εξεταστικού συστήματος.

«Θέλουμε», είπε ο υφυπουργός Παιδείας, «η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «να γίνεται μέσω του απολυτηρίου του λυκείου». Και πρόσθεσε: «Οπωσδήποτε για τις σχολές υψηλής ζήτησης ένας τρόπος επιλογής, εξετάσεις, διαγωνισμός, θα υπάρχει…»

Ωστόσο, ο ίδιος αποκάλυψε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει σε καμία συγκεκριμένη πρόταση και ρίχνει το μπαλάκι στον διάλογο που θα γίνει με τα κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς.
Κατά την άποψη που εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας η κυβέρνηση θέλει «να ανοίξει η διαδικασία και να μην κρίνεται από μια στιγμή.

Να μην είναι η επιλογή μιας στιγμής αλλά προσπάθεια μηνών».
Αναφερόμενος στην εβδομάδα των Πανελλαδικών εξετάσεων ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης εξήγησε: «Πρόθεσή μας είναι να απενεχοποιήσουμε αυτή τη βδομάδα που όλα κρίνονται για τα παιδιά μας σε μια βδομάδα».

Ερωτηθείς πώς θα είναι αδιάβλητη η βαθμολογία που θα δίνεται από τους καθηγητές στους μαθητές στους οποίους διδάσκουν απάντησε: «Ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους που θα φιλτράρεται η προσπάθεια του καθηγητή να βοηθήσει τους μαθητές του».
«Αν με ρωτάτε αν έχω τη συνταγή τώρα, δεν την έχω, όμως στο διάλογο…» παραδέχθηκε ο υφυπουργός Παιδείας.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024