Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο τετράμηνο στο τραπέζι του ΚΥΣΚΟΙΠ

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο τετράμηνο στο τραπέζι του ΚΥΣΚΟΙΠ

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον προγραμματισμό του επόμενου τετραμήνου εισηγήθηκε ο αντιπρόεδρος Γ.Δραγασάκης στη συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. Μεταξύ αυτών, η πολιτική για τη δημόσια υγεία και το φάρμακο, αλλά και θέματα που αφορούν την υιοθεσία - αναδοχή καθώς και τους πρόσφυγες. Κεντρικά θέματα της συνεδρίασης αποτέλεσαν η πολιτική για την παιδεία με αναλυτική ενημέρωση από τον Κ.Γαβρόγλου, καθώς και τα εργασιακά με την Έφη Αχτιόγλου να παρουσιάζει το σχετικό πολυνομοσχέδιο.

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον προγραμματισμό του επόμενου τετραμήνου εισηγήθηκε ο αντιπρόεδρος Γ.Δραγασάκης στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π). Μεταξύ αυτών η πολιτική για τη δημόσια υγεία και το φάρμακο αλλά και θέματα που αφορούν τις υιοθεσίες και την αναδοχή, καθώς και τους πρόσφυγες.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε επίσης η πολιτική για την παιδεία με αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου, καθώς και τα εργασιακά με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να παρουσιάζει το σχετικό πολυνομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν ακόμη οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), για τις οποίες ενημέρωσε ο αρμοδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αλλά και η αναβάθμιση του κλάδου των Κοινωνικών Λειτουργών με την αναπληρώτρια Θεανώ Φωτίου να παίρνει το λόγο.

Η νέα τακτική συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η «λίστα» του τετραμήνου

Τα θέματα που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την εισήγηση του Γ.Δραγασάκη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τον προγραμματισμό του επόμενου τετραμήνου είναι τα εξής:

-Η στρατηγική για τη Νέα Γενιά.

-Η πολιτική για τη Δημόσια Υγεία.

-Η πολιτική για το Φάρμακο.

-Το νέο νομικό πλαίσιο για την αναδοχή και υιοθεσία.

-Το θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα διαχείρισης υπό πτώχευση επιχειρήσεων από συνεταιρισμούς εργαζομένων.

-Η ολοκληρωμένη πολιτική κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών.

-Ο έλεγχος της υλοποίησης των Τοπικών και Περιφερειακών Δομών του Κοινωνικού Κράτους (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Κέντρα Κοινότητας, Γραφεία Δανειοληπτών, κλπ).

-Η πολιτική για το Βιβλίο και τον Κινηματογράφο.

Όλα έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι»

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ενημέρωσε το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. σχετικά με την προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και, παράλληλα, παρουσίασε τις προωθούμενες αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα, τη νέα δομή του Λυκείου, τη μεταρρύθμιση των Πανελλαδικών εξετάσεων, με το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια.

Πολυνομοσχέδιο για την οχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσίασε το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά εισάγει σειρά εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών ρυθμίσεων που δεν αποτελούν μνημονιακά προαπαιτούμενα, αλλά ρυθμίσεις που απαντούν σε πάγια αιτήματα της κοινωνίας, ανοίγοντας χώρο για την προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων.

Βασικά χαρακτηριστικά του Πολυνομοσχεδίου είναι η υποστήριξη των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και η πληρέστερη νομική οχύρωση τυπικά αναγνωρισμένων εργασιακών δικαιωμάτων με στόχο την έμπρακτη εφαρμογή τους.

Μετά τους δύο υπουργούς ακολούθησε η εισήγηση του υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιου Πετρόπουλου με θέμα τις ασφαλιστικές διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης σχετικά με τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και εν συνεχεία η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου για την αναβάθμιση του κλάδου των Κοινωνικών Λειτουργών.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024