Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο
Καλύτερη είναι η εικόνα στη Θάσο, όπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπόι μερικό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων και δύο εναέρια μέσα.
Καλύτερη είναι η εικόνα στη Θάσο, όπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπόι μερικό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων και δύο εναέρια μέσα.
{{{ map }}}
Νωρίτερα ο δήμαρχος του νησιού είχε δηλώσει αισιόδοξος ότι γρήγορα θα τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα.
«Νομίζω ότι έχουμε το ‘πάνω χέρι’. Δεν φυσάει, δεν έχουμε ανέμους και αυτό βοηθά, ώστε να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Είναι ένα μέτωπο, μία εστία, δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ και σχολίασε, χωρίς να μπορεί ακόμη να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για τα ακριβή αίτια της φωτιάς, ότι «μάλλον πρόκειται για επιπόλαιη πράξη, γιατί η άπνοια δεν ευνοεί εμπρησμούς».
Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος και Χίος.
Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 32 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.
Επίσης, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στις περιοχές Υάμεια Μεσσηνίας, Βρουβιανά Αιτωλοακαρνανίας και Δροσούπολη του δήμου Αχαρνών Αττικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού στην 16χρονη Λόρα να επικοινωνήσει – Το μήνυμα του πατέρα της
- Ο Γουίτκοφ ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα
- Δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Οζντόεφ (vids)
- Ο γίγαντας του λιανεμπορίου πολυτέλειας Saks Global κηρύσσει πτώχευση
- ΑΕΚ – ΟΦΗ 0-1: Μεγάλη πρόκριση οι «ασπρόμαυροι» στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson! (vid)
- Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό κατόπιν αιτήματος της Δανίας