Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού
Αυξημένη ήταν από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου.
Αυξημένη ήταν από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου.
Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά καλεί του επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους γύρω από λιμάνι, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έργα του Μετρό και του Τραμ.
Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 δρομολόγια πλοίων, ενώ για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 24. Από τη Ραφήνα έγιναν 18 δρομολόγια και για το Σάββατο έχουν προγραμματισθεί 16, ενώ από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν επτά και για το Σάββατο είναι προγραμματισμένα 6.
Την Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά σε 24 δρομολόγια πλοίων αναχώρησαν 24.196 επιβάτες, 3.977 ΙΧ οχήματα, 795 φορτηγά και 687 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 35 δρομολόγια με 5.686 επιβάτες, 531 ΙΧ οχήματα,70 φορτηγά και 173 δίκυκλα. Επίσης, την Πέμπτη από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 13 πλοία με 6.112 επιβάτες, 1.296 ΙΧ οχήματα, 110 φορτηγά και 144 δίκυκλα. Από το Λαύριο επίσης πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια πλοίων με 2.093 επιβάτες, 540 ΙΧ οχήματα, 38 φορτηγά και 60 δίκυκλα.
Τροπολογία για τα δικαιώματα των επιβατών
Στο μεταξύ, τροπολογία με την οποία εναρμονίζεται η ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των επιβατών πλοίων, κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, τα δικαιώματα αυτά αφορούν τα δικαιώματα του επιβάτη στην περίπτωση καθυστέρησης αναχώρησης του πλοίου. Ειδικότερα, επιβάλλεται η δυνατότητα μεταφοράς του επιβάτη στον τελικό προορισμό με άλλο δρομολόγιο, υπό συγκρίσιμες συνθήκες μεταφοράς, ενώ στην περίπτωση που η καθυστέρηση του απόπλου είναι περισσότερο από ενενήντα λεπτά επιβάλλεται να παρέχεται ελαφρύ γεύμα και αναψυκτικό στους επιβάτες, ενώ έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και το αντίτιμο του εισιτηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442