Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ κάλεσε τον Νιέτο να μην τον «αδειάζει» για το τείχος

Ο Τραμπ κάλεσε τον Νιέτο να μην τον «αδειάζει» για το τείχος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άσκησε τον Ιανουάριο πιέσεις στον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο να σταματήσει να δηλώνει δημοσίως ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άσκησε τον Ιανουάριο πιέσεις στον πρόεδρο του
Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο να
σταματήσει να δηλώνει δημοσίως ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει για την
οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε σε
δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post.

Ο αμερικανός ηγέτης είπε στον Μεξικανό ομόλογό του ότι και οι δύο βρίσκονται στην ίδια δύσκολη πολιτική κατάσταση, λόγω της υπόσχεσης που έδωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας σχετικά με την οικοδόμηση τείχους που θα αποτρέπει τους παράνομους μετανάστες από το να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ και ότι το Μεξικό θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό.

Σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Τραμπ με τον Νιέτο λίγο μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο, ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είπε στον Νιέτο ότι «δεν μπορεί να λέει σε δημοσιογράφους» ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος.

«Εκείνοι θα πουν «ποιος θα πληρώσει για το τείχος, κύριε πρόεδρε;» και στους δύο μας και εμείς, και οι δύο, πρέπει να απαντήσουμε «θα το λύσουμε»» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Τραμπ δεν δίστασε να πει στον Νιέτο αυτή ήταν η «χειρότερη» τηλεφωνική συνομιλία που είχε εκείνη τη μέρα και ότι πιο ευχάριστη ήταν η συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα το λύσουμε με κάποιο τρόπο» είπε ο Τραμπ στον πρόεδρο του Μεξικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί από άλλες πηγές. «Αν λες ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος, τότε εγώ δεν θέλω να συναντηθώ πλέον μαζί σας» φέρεται να είπε ο Τραμπ στον πρόεδρο του Μεξικού.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε κονδύλι της τάξεως των 1,6 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024