Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aναβολή 24 ωρών για τη σύγκληση της Συντακτικής Συνέλευσης Μαδούρο

Aναβολή 24 ωρών για τη σύγκληση της Συντακτικής Συνέλευσης Μαδούρο

Για 24 ώρες αναβλήθηκε η επίσημη πρώτη της Συντακτικής Συνέλευσης του Νικολάς Μαδούρο, με την οποία καταργείται η εκλεγμένη το 2016 Βουλή της Βενεζουέλας. Την ίδια ώρα, η Βουλή ανακοίνωσε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για νοθεία.

Για 24 ώρες αναβλήθηκε η επίσημη πρώτη της Συντακτικής Συνέλευσης του Νικολάς Μαδούρο, με την οποία καταργείται η εκλεγμένη το 2016 Βουλή της Βενεζουέλας. Η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Η Αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πολεμήσει με κάθε τρόπο την εγκατάσταση των 545 μελών της Συνέλευσης, διοργανώνοντας νέο γύρο διαδηλώσεων ακόμα και έξω από το κτίριο της Βουλής.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα διοργανώσει τις δικές της συγκεντρώσεις για την «υποδοχή» της νέας Συντακτικής Συνέλευσης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για την έκβασή τους.

Εν μέσω και των διεθνών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εκλογή της 30ής Ιουλίου, αλλά και των καταγγελιών για νοθεία σε σχέση με το πόσοι τελικά ψήφισαν, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την αναβολή για 24 ώρες της συνεδρίασης, αλλά και τη σύσταση επιτροπής που θα φροντίσει για την «ομαλή» μετάβαση από την Βουλή του 2016 (υπό τον έλεγχο της Αντιπολίτευσης) στη Συντακτική Συνέλευση.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Εισαγγελέας που έχει πλέον εκφράσει ανοικτά τις διαφωνίες της με τον Μαδούρο, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση σύλληψης των δύο εμβληματικών μορφών της Αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για τον Αντόνιο Λεδέσμα και τον Λεοπόλδο Λόπες. Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί για τις διαδηλώσεις του 2014 και αποφυλακίστηκε πρόσφατα (με παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού της Ισπανίας, Χοσέ Θαπατέρο), προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ΄οίκον. Ωστόσο, λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να αποδράσει.

Παράλληλα, η Βουλή ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα εις βάρος της προέδρου της Εκλογικής Επιτροπής (από τα πλέον πιστά στον Μαδούρο πρόσωπα) σχετικά με τις καταγγελίες για νοθεία.

Η εταιρεία Smartmatic που συνεργαζόταν επί σειρά ετών με το Καράκας στη διάρκεια εκλογικών αναμετρήσεων, ισχυρίζεται ότι η προσέλευση στις αμφιλεγόμενες κάλπες για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση ήταν κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο χαμηλότερη από ό,τι αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε 8,1 εκατομμύρια ψηφοφόρους με μικρή όμως συμμετοχή που δεν ξεπέρασε το 41,5%.

Η Αντιπολίτευση στο δικό της άτυπο δημοψήφισμα στις αρχές Ιουλίου είχε ανακοινώσει συμμετοχή 7,6 εκατομμυρίων.

Η πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί «χειραγώγησης» των στοιχείων συμμετοχής στις εκλογές είναι «ανεύθυνες» και «αβάσιμες».

Η Τιμπισάι Λουσένα είπε επιπλέον ότι ενδεχομένως θα ληφθούν νομικά μέτρα σε βάρος της εταιρείας Smartmatic…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024