
Στο ΣτΕ αξιωματικοί ΠΝ για το «ψαλίδι» στα επιδόματα
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν πάνω από 200 μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (20.5.2017) με την οποία περιορίστηκε ο αριθμός των στρατιωτικών που θα λαμβάνουν τρία ειδικά επιδόματα.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν πάνω από 200 μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας (20.5.2017) με την οποία περιορίστηκε ο αριθμός των στρατιωτικών που θα λαμβάνουν τρία ειδικά επιδόματα.
Ειδικότερα, οι αξιωματικοί ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το μέρος που αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων υποβρυχίων καταστροφών, πτώσεως αλεξιπτωτιστή και εξουδετέρωσης ναρκών.
Υποστηρίζουν ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση στην ουσία περιορίζεται ο αριθμός των στρατιωτικών που μπορούν να λάβουν τα εν λόγω τρία επιδόματα, καθώς θα τα λαμβάνουν πλέον μόνο όσοι υπηρετούν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Έτσι, όμως αποκλείονται από την λήψη των επιδομάτων αυτών όλοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Πλήγματα του στρατού σε βάση των ΗΠΑ στο Κουβέιτ – Χτυπήθηκε τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ υπέγραψε επιπλέον δασμούς 50% σε σειρά προϊόντων του Καναδά
- Ισραήλ: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων παλαιστίνιων επαγγελματιών υγείας
- Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα στις αρχές Αυγούστου
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε εκατέρωθεν επιθέσεις
- Μπολόνια: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς για τον θάνατο μαροκινού πολίτη α λα Φλόιντ
