Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΤΕ: 40,8 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

ΟΤΕ: 40,8 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο

Στα 938,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ στο β' τρίμηνο του 2017, μειωμένα κατά 1,7%.  «Οι επιδόσεις ήταν ικανοποιητικές» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ.

Στα 938,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ στο β’ τρίμηνο του 2017, μειωμένα κατά 1,7%.

Στην Ελλάδα τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,4% και διαμορφώθηκαν σε 687,7 εκατ. ευρώ, καθώς η αύξηση των εσόδων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας χάρη στην ενίσχυση των εσόδων λιανικής και υπηρεσιών, καθώς και εκείνων από έργα ICT, αντισταθμίστηκε από τη μείωση των εσόδων από το έργο «Rural Broadband» που ολοκληρώνεται σύντομα και την μείωση των εσόδων λόγω της πτώσης στις ρυθμιζόμενες τιμές χονδρικής LLU.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης, κόστη αναδιοργάνωσης και μη επαναλαμβανόμενων νομικών υποθέσεων διαμορφώθηκαν σε 633,9 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2017, μειωμένα κατά 2,7% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 1,0% και διαμορφώθηκε σε 313,9 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA αυξήθηκε κατά 1,5%, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 39,6%, ενισχυμένο περισσότερο από 100 μονάδες βάσης.

Η φορολογία εισοδήματος του Ομίλου ανήλθε σε 39,8 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2017, μειωμένη κατά 1,5%, αντικατοπτρίζοντας τα χαμηλότερα κέρδη προ φόρων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη (εξαιρουμένων των έκτακτων εξόδων) του Ομίλου μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 40,8 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2017, αυξημένα κατά 6,5% σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2016.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 0,5 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2017, μειωμένος κατά 28% σε σχέση με τις 30 Ιουνίου του 2016, που αντιστοιχεί σε 0,4 φορές το ετήσιο προσαρμοσμένο ΕΒΙTDA του Ομίλου, με την αναλογία να παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε:

«Οι επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ το β’ τρίμηνο ήταν ικανοποιητικές. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, μετά από πέντε χρόνια πτώσης, πετύχαμε αύξηση του EBITDA. Τα έσοδα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκαν, καθώς προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες, αποδοτικές λύσεις για τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες.

» Δυνατές ήταν οι επιδόσεις μας και ως προς τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, κυρίως τις VDSL, χάρη στην εκτεταμένη κάλυψη του δικτύου μας. Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής στην Ελλάδα επέστρεψαν σε ρυθμούς ανάπτυξης, ανακόπτοντας την πολυετή πτωτική τάση.

» Στη Ρουμανία, η επιτυχία των συνδυαστικών υπηρεσιών προσέφερε στήριξη στις επιδόσεις της σταθερής. Η πρόοδος που σημειώνουμε στα έσοδα συνοδεύεται από τη διαρκή επανεξέταση κάθε γραμμής κόστους, καθώς η μείωση των εξόδων αποτελεί προϋπόθεση για να μετατρέψουμε τα έσοδα σε ενισχυμένο EBITDA και ταμειακές ροές, απαραίτητες για να συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024