Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις στο Λασίθι για το ενδεχόμενο να δέσει πλοίο ακροδεξιάς ομάδας

Αντιδράσεις στο Λασίθι για το ενδεχόμενο να δέσει πλοίο ακροδεξιάς ομάδας

Με πορεία διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες άτομα χθες το βράδυ στην Ιεράπετρα για ενδεχόμενο που προέκυψε να φτάσει το πλοίο C-Star, το οποίο έχει ναυλωθεί από ακροδεξιά οργάνωση και σκοπεύει να πλεύσει στη Σικελία. Το πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και έπλεε την Τρίτη στα 12 μίλια νότια από το Κουφονήσι.

Με πορεία διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες άτομα στην Ιεράπετρα για ενδεχόμενο που προέκυψε να φτάσει το πλοίο C-Star, το οποίο έχει ναυλωθεί από ακροδεξιά οργάνωση και σκοπεύει να πλεύσει στη Σικελία. Το πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και έπλεε την Τρίτη στα 12 μίλια νότια από το Κουφονήσι.

Οι επιβαίνοντες στο πλοίο δεν έχουν ενημερώσει, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τις προθέσεις τους αλλά μετά και τις αντιδράσεις η προσέγγιση μάλλον θα αποφευχθεί.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης είπε, σχετικά με την διαμαρτυρία που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, πως η Ιεράπετρα «δεν επιθυμεί καμία φιλοξενία στο λιμάνι της για το συγκεκριμένο πλοίο».

«Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση ούτε από τους ίδιους τους επιβαίνοντες να θέλουν να έρθουν πλέον στην περιοχή μας, στον τόπο όπου έχουμε δείξει ότι ο φασισμός δεν περνάει, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας και τη φιλοξενία μας στους 700 μετανάστες που βοηθήσαμε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια για τις μέρες που βρέθηκαν στην Ιεράπετρα πριν από καιρό. Η επικοινωνία μου με τις αρχές και το υπουργείο ήταν άμεση και η Ιεράπετρα απάντησε και με τις διαδηλώσεις χθες αλλά και με το μήνυμα που έστειλα μέσω των αρχών στο συγκεκριμένο πλοίο».

Όσον αφορά το τι υποτίθεται πως θα κάνει το πλοίο, η ομάδα που το έχει ναυλώσει υποστηρίζει πως θα «επιτηρήσει» για μερικές ημέρες τα νερά μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης τη δράση διασωστών και άλλων οργανώσεων που ισχυρίζεται ότι «υποστηρίζουν τους διακινητές».

Πίσω από αυτήν την στοχοθέτηση φαίνεται πως βρίσκεται μία πολύ λελογισμένη επικοινωνιακή στρατηγική, με στόχο περισσότερο τη «διαφήμιση» της ομάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024