Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόβουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα τα φαρμακεία Αττικής-Πειραιά

Κόβουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα τα φαρμακεία Αττικής-Πειραιά

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών, από την Τρίτη.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών, από την Τρίτη, 1 Αυγούστου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος για την αγορά των συγκεκριμένων κατηγοριών αναλωσίμων και εν συνεχεία να διεκδικούν την επιστροφή του ποσού από τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 υπεγράφη μεταξύ των φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ συλλογική σύμβαση χορήγησης από τα φαρμακεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη και προϊόντων ειδικής διατροφής στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, όπου προβλεπόταν η εξόφληση των γνωματεύσεων εντός δύο μηνών από την κατάθεσή τους στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί οι συνταγές του Ιανουαρίου.

«Η εξόφληση των συνταγών μηνός Ιανουαρίου 2017 δεν ξεπερνά το 9% της συνολικής δύναμης των φαρμακείων του ΦΣΑ, ενώ καλά κρατούν οι παράλογες απορρίψεις συνταγών-γνωματεύσεων. Εν ολίγοις εξαναγκαζόμαστε από τον Οργανισμό σε 5μηνη πίστωση και σε ακούσια δωρεά χρημάτων προς το Κράτος, αφού δια ψύλλου πήδημα περικόπτονται σωρηδόν συνταγές μας», υποστηρίζει ο ΦΣΑ.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για κατάσταση που τους έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο και καταλογίζουν ευθύνη στον ΕΟΠΥΥ, με την ανοχή του υπουργείου Υγείας, για τη μη τήρηση των όρων της σύμβασης που αφορούσε τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Θεωρώντας λοιπόν ότι έληξε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου, αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών, από 1 Αυγούστου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024