Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικροτραυματισμός για Αγραβάνη, αισιοδοξία από Παπανικολάου

Μικροτραυματισμός για Αγραβάνη, αισιοδοξία από Παπανικολάου

Χωρίς την παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη θα συνεχιστεί η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Ο Ελληνας διεθνής υπέστη θλαστικό τραύμα στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού και θα πρέπει να προφυλαχτεί για μερικές ημέρες. Στο μεταξύ, ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος δεν μπόρεσε, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, να ενισχύσει πέρυσι την εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, φέτος, είναι υγιής και δηλώνει χαρούμενος που μετέχει στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Χωρίς την παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη θα συνεχιστεί η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Ο Ελληνας διεθνής υπέστη θλαστικό τραύμα στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού και θα πρέπει να προφυλαχτεί για μερικές ημέρες.

Παπανικολάου: «Θα είμαστε όπως πρέπει…»

Στο μεταξύ, ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος δεν μπόρεσε, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, να ενισχύσει πέρυσι την εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, φέτος, είναι υγιής και δηλώνει χαρούμενος που μετέχει στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ και τόνισε, αναφερόμενος στους στόχους της «γαλανόλευκης» ότι «δεν είναι κάτι μυστικό ότι η Εθνική Ελλάδας πάντοτε στοχεύει ψηλά», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «θα είμαστε όπως πρέπει στους αγώνες».

Όσον αφορά την… επιστροφή του στην εθνική ομάδα δήλωσε: «Εδώ και αρκετά χρόνια έχω την χαρά να αποτελώ μέρος των επιλογών των προπονητών στις Εθνικές ομάδες και είναι κάτι το οποίο με ικανοποιεί. Είναι αυτονόητη η τιμή για κάθε αθλητή, δεν προσφέρει κάτι να το επαναλαμβάνουμε, οπότε χαίρομαι που είμαι υγιής και φυσικά που ο κόουτς Μίσσας με κάλεσε σε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του Ευρωμπάσκετ, έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε σωστά, είχαμε και την ευκαιρία να ξεκουραστούμε από έναν ακόμα φορτωμένο χειμώνα, οπότε προχωράμε και δουλεύουμε για να γίνει η δουλειά όπως πρέπει».

Αναφερόμενος στη γενιά του, η οποία στελεχώνει πλέον το «μεγάλο» αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είπε: «Είναι αλήθεια ότι από τη δική μας φουρνιά και την ομάδα που είχαμε πανηγυρίσει και χρυσό ως Νέοι, είμαστε σε αυτό το ξεκίνημα πέντε παίκτες, μεγάλος αριθμός. Μετράει ότι έχουμε ανδρωθεί μπασκετικά μαζί, τα ‘φερε έτσι η συγκυρία να είναι και ο κόουτς μαζί μας και σίγουρα νιώθουμε όμορφα.

Μια γενιά μεγάλων παικτών σταδιακά αποσύρεται, αλλά νομίζω η διαδοχή γίνεται ομαλά, δεν… πέσαμε ξαφνικά στην ομάδα και είμαστε όλοι έτοιμοι. Με την ευκαιρία και μιλώντας για συνέχεια και διαδοχή, να συγχαρώ από την καρδιά μου όλα τα μέλη της Εθνικής Νέων για το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ και να ευχηθώ στα παιδιά να έχουν ανάλογη συνέχεια».

Τέλος, ο «Παπ» αναφέρθηκε και στους στόχους της εθνικής ομάδας, επισημαίνοντας: «Δεν είναι κάτι μυστικό ότι η Εθνική Ελλάδας πάντοτε στοχεύει ψηλά. Τώρα το να το κάνουμε συγκεκριμένο δεν έχει νόημα. Όταν υπάρχει διαδικασία νοκ άουτ αγώνων, είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο.

Aυτό που θα πω είναι ότι αρχίσαμε να δουλεύουμε σωστά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, μεταξύ μας είμαστε καλά και έτσι να παραμείνουμε και κυρίως, να έχουμε όλοι την υγεία μας και πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει στους αγώνες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024