
Η Νέα Ζηλανδία πληρώνει αδρά και εισάγει λάσπη από τη Ν.Κορέα
Mια τεράστια διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία, όταν αποκαλύφθηκε ότι χιλιάδες δολάρια από τους φορολογούμενους έχουν δαπανηθεί για την εισαγωγή λάσπης από τη Νότιο Κορέα προκειμένου να διεξαχθεί ένα μουσικό φεστιβάλ τον Δεκέμβριο.
Mια τεράστια διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία όταν αποκαλύφθηκε ότι χιλιάδες δολάρια από τους φορολογούμενους έχουν δαπανηθεί για την εισαγωγή λάσπης από τη Νότιο Κορέα προκειμένου να διεξαχθεί ένα μουσικό φεστιβάλ τον Δεκέμβριο.
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Mudtopia ξόδεψαν 68.000 δολάρια για πέντε τόνους σκόνης που εισήγαγαν από τη Νότιο Κορέα.
Τοπικοί αξιωματούχοι εξηγούν ότι οι πέντε τόνοι λάσπης θα φτάσουν για τις επόμενες πέντε εκδηλώσεις του Mudtopia που θα γίνει τον Δεκέμβριο, εκεί όπου η λάσπη και η μουσική συναντώνται.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από επιδότηση της κεντρικής κυβέρνησης και τελικά θα καλυφθούν από τις πωλήσεις των εισιτηρίων.
Το θέμα αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ένταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί από τους φορολογούμενους της Νέας Ζηλανδίας αντιδρούν για τον τρόπο που ξοδεύονται τα χρήματά τους. Πολλοί εκφράζουν την ελπίδα να πρόκειται για αστείο, ενώ άλλοι τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να φτιάξουν με αυτά τα χρήματα σπίτια για τους άστεγους παρά να τα ξοδεύουν για λάσπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Σε «αποκλιμάκωση» καλεί η Σαουδική Αραβία μετά την επανέναρξη των πυρών στα Στενά του Ορμούζ
- Νέα Υόρκη: Βανδαλισμοί σε σπίτια και συναγωγές με σβάστικες και τις λέξεις «χάιλ Χίτλερ»
- Παραγουάη: 13 χρόνια κάθειρξη σε γερουσιαστή για ξέπλυμα χρήματος από διακίνηση ναρκωτικών
- Ιαπωνία: Αστρονόμοι ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε έναν παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
- Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοινώνει ο Ζελένσκι
- Βραζιλία: Μονοκινητήριο αεροσκάφος συντρίβεται σε πολυκατοικία στο Μπέλο Οριζόντε


