Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1968-2017: μισός αιώνας διακοπές παρέα με τις ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

1968-2017: μισός αιώνας διακοπές παρέα με τις ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Ο τουριστικός οδηγός ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ετήσια έκδοση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1968, φιλοδοξώντας να καλύψει το κενό που υπήρχε εκείνη την εποχή στον τομέα των τουριστικών εντύπων κύρους. Έκτοτε, και επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες (1968-2010), οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ αποτέλεσαν τον πλέον έγκυρο και αξιόπιστο ελληνικό τουριστικό οδηγό, σημείο αναφοράς για τους οικογενειάρχες, […]

Ο τουριστικός οδηγός ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ετήσια έκδοση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1968, φιλοδοξώντας να καλύψει το κενό που υπήρχε εκείνη την εποχή στον τομέα των τουριστικών εντύπων κύρους.

Έκτοτε, και επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες (1968-2010), οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ αποτέλεσαν τον πλέον έγκυρο και αξιόπιστο ελληνικό τουριστικό οδηγό, σημείο αναφοράς για τους οικογενειάρχες, τις παρέες, τους μοναχικούς ταξιδιώτες, τους λάτρεις των ολιγοήμερων εξορμήσεων ή των πολυήμερων διακοπών.

Αναλυτικές περιγραφές πόλεων και οικισμών, αξιοθέατα, μουσεία, καταλύματα, εστιατόρια, παραλίες, χρήσιμες πληροφορίες, τρόποι μετάβασης και ό,τι άλλο μπορούσε να ενδιαφέρει τον ταξιδιώτη περιλαμβάνονταν στις σελίδες των ΔΙΑΚΟΠΩΝ, ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες και οι επιθυμίες ακόμη και των πλέον απαιτητικών αναγνωστών.

Βεβαίως, η εξέλιξη των ΔΙΑΚΟΠΩΝ στο διάβα του χρόνου υπήρξε θεαματική, οι αλλαγές εντυπωσιακές: από το πολυτονικό στο μονοτονικό, από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις έγχρωμες, από τις παραδοσιακές μεθόδους εκτύπωσης στην ηλεκτρονική σελιδοποίηση, από τις κλασικές περιγραφές των σπουδαιότερων τουριστικών προορισμών της χώρας μας στις ξεχωριστές προτάσεις για τους λάτρεις του θεματικού ή του εναλλακτικού τουρισμού.

Από τις αρχές του 2011 οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ, συμβαδίζοντας με το πνεύμα των καιρών, τις σύγχρονες αντιλήψεις και διαθέσεις, άφησαν πίσω τους το χαρτί και πέρασαν εξ ολοκλήρου στο πεδίο του Internet. Η ενσωμάτωση των ΔΙΑΚΟΠΩΝ στην κορυφαία πύλη του ελληνικού Internet, το in.gr, επέτρεψε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και προβολή του πλούσιου περιεχομένου τους.

Ολοκληρωμένες περιγραφές όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας μας, πρωτότυπες ιδέες για ταξίδια, νέα και προσφορές που αφορούν όχι μόνο καταλύματα αλλά και πάσης φύσεως τουριστικές επιχειρήσεις, προτάσεις διαμονής με τη σφραγίδα των ΔΙΑΚΟΠΩΝ, άρθρα με ιδιαίτερο στυλ και άποψη, στην ενότητα The Experts Way, συνθέτουν το περιβάλλον των ηλεκτρονικών ΔΙΑΚΟΠΩΝ, που συνεχίζουν με σεβασμό στο χθες το μακρύ ταξίδι τους.

Αξίζει να προστεθεί ότι, αρχής γενομένης από το Μάρτιο του 2015, οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ και το in.gr ταξιδεύουν μαζί σας και ραδιοφωνικά, μέσα από τη συχνότητα του ΒΗΜΑ FM 99,5.

Στο τέλος του άρθρου αυτού θα ήθελα να σας ζητήσω να μου επιτρέψετε και μια προσωπική αναφορά: για να χτιστεί μέσα στις πέντε προηγούμενες δεκαετίες το οικοδόμημα των ΔΙΑΚΟΠΩΝ, αυτή η διαχρονική αξία στον ελληνικό τουρισμό, συνέβαλαν ασφαλώς πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι, αλλά σημαντικότερη όλων υπήρξε, κατά την προσωπική μου άποψη, η συμβολή της αείμνηστης Ελένης Λ. Καραπαναγιώτη, που διετέλεσε διευθύντρια και εκδότρια των ΔΙΑΚΟΠΩΝ επί σειράν ετών.

Η Ελένη Καραπαναγιώτη, η Ελένη της Μαδουρής, έφυγε από κοντά μας πριν από τρία περίπου χρόνια, το καλοκαίρι του 2014. Σε αυτήν την πραγματική αρχόντισσα είναι αφιερωμένο το παρόν άρθρο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024