
Η Βουλή αγνοεί τον Τραμπ και ψηφίζει κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, το Ιράν και τη Β.Κορέα, παρά τις αντιρρήσεις του Τραμπ. Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, αν και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πότε θα συνεδριάσει το Σώμα.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, το Ιράν και τη Β.Κορέα, παρά τις αντιρρήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Υπέρ των κυρώσεων τάχθηκαν 419 βουλευτές και από τα δύο κόμματα, έναντι μόλις τριών που ψήφισαν κατά. Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, αν και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πότε θα συνεδριάσει το Σώμα, όπως παρατηρεί το BBC.
Οι κυρώσεις αφορούν στην «τιμωρία» της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, αλλά και για την υπόθεση της εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, πράγμα που η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα υπογράψει το τελικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο στους στόχους του προέδρου να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πάντως, η Μόσχα έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την εξέλιξη. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριμπακόφ έκανε λόγο για «εχθρική ενέργεια» και ότι το Κρεμλίνο «κουράστηκε να δείχνει αυτοσυγκράτηση».
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίμετρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στενά του Ορμούζ: Γιατί τα φορτηγά είναι «λύση ανάγκης» για τις ναυτιλιακές
- Λιθουανία: Συνετρίβη drone στην πόλη Ουτένα – «Πιθανόν ουκρανικό» λένε οι αρχές
- Κύπρος: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Λεμεσό – «Οι θυσίες τους δεν θα σβήσουν ποτέ»
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά ισχυρότερες μονάδες πρώτης γραμμής για την αποτροπή πολέμου
- Τα πουλέν του Δημητριάδη και επικεφαλής του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Ομάδας Αλήθειας ψηλά σε σταυρούς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
- Πώς αλλάζει η οικονομία του πολέμου – Θα προλάβει η Ευρώπη;

