Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης σε Μαξίμου: Ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά - Στουρνάρα

Βαρουφάκης σε Μαξίμου: Ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά – Στουρνάρα

Το blog του χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ο Γ.Βαρουφάκης για να σχολιάσει την έξοδο στις αγορές. Ο πρώην υπουργός καλεί το Μαξίμου, ή να ζητήσει συγγνώμη από τους Σαμαρά-Στουρνάρα ή να σταματήσει τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς.

Το blog του χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ο Γ.Βαρουφάκης για να σχολιάσει την έξοδο στις αγορές.

Ο πρώην υπουργός καλεί το Μαξίμου, ή να ζητήσει συγγνώμη από τους Σαμαρά-Στουρνάρα ή να σταματήσει τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς.

«Ότι η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους αποτελεί όνειδος, αντί για λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του, είναι κάτι που ήδη εξήγησα το περασμένο Σάββατο στην ΕφΣυν.

» Σε εκείνο το άρθρο, με τίτλο Στις Αγορές, Πτωχευμένοι 2.0 είχα μάλιστα αντιγράψει άρθρα του Απριλίου 2014 με τα οποία εξηγούσα γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει τους ‘ιθαγενείς’ ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση.

» Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του Σύριζα ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.

» Οποία ειρωνεία! Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (από ό,τι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!

» Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κ.κ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!»

Σχόλιο από τη ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Βαρουφάκης είχε επιτέλους μια καλή ιδέα: Να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγνώμη από τους κ. Σαμαρά και Στουρνάρα για όσα έλεγε το 2014, όταν η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές ή αλλιώς να σταματήσει να θριαμβολογεί.

Προσυπογράφουμε την παρότρυνση. Και περιμένουμε να το πράξει και ο ίδιος για την τεράστια βλάβη που και εκείνος, αλλά πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, προκάλεσαν στη χώρα, φορτώνοντας τους πολίτες με ζημιά 100 δις ευρώ, δύο νέα Μνημόνια, μακρά λιτότητα και εξοντωτικούς φόρους.

Οι δημόσιες αντεγκλήσεις των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ποιος έφταιξε περισσότερο δεν αθωώνουν κανέναν. Ευθύνονται όλοι, από κοινού και εις ολόκληρον.

Η κανονικότητα στην Ελλάδα θα επιστρέψει όταν όλοι εκείνοι που ανέβηκαν στην εξουσία με ψέματα και λάσπη και εν συνεχεία ζημίωσαν τη χώρα με την παροιμιώδη ανικανότητά τους, αποτελέσουν παρελθόν. Μαζί με την τοξικότητα, το διχαστικό λόγο, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της δημόσιας παρουσίας τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024