
Πυροβολισμοί στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία
Ενας Ιορδανός σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν, έγινε γνωστό από τις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι συνθήκες του περιστατικού είναι ασαφείς, όμως το Ισραήλ έχει γίνει στόχος επικρίσεων από τον μουσουλμανικό κόσμο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας στο Όρος του Ναού.
Ενας Ιορδανός σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν, έγινε γνωστό από τις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στο εσωτερικό της πρεσβείας του Ισραήλ, που βρίσκεται στην περιοχή Ράμπεχ, στο δυτικό Αμμάν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο Ιορδανοί που εργάζονταν για εταιρεία επίπλων είχαν μπει στο συγκρότημα της πρεσβείας πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί.
Τραυματίας είναι και δεύτερος Ιορδανός. Ο νεκρός Ιορδανός έπεσε νεκρός επίσης από πυρά.
Οι συνθήκες του περιστατικού είναι ασαφείς, όμως το Ισραήλ έχει γίνει στόχος επικρίσεων από τον μουσουλμανικό κόσμο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας στο Όρος του Ναού.
Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Ιορδανίας είναι παλαιστιανικής καταγωγής, έχοντας καταφύγει στη χώρα από το 1948 και έπειτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστροφή ενοικίου: Τι αλλάζει από τον φετινό Νοέμβριο – Πώς θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι
- Η Βιλερμπάν αλλάζει τον «χάρτη» της Euroleague: Η «χρυσή» πρόταση σε Γιαμπουσέλε και οι κινήσεις για Φρανσίσκο και Λουβαβού-Καμπαρό!
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά

