Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σβήστηκε η πυρκαγιά στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης, υπό έλεγχο η φωτιά στη Σητεία

Σβήστηκε η πυρκαγιά στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης, υπό έλεγχο η φωτιά στη Σητεία

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, από άγνωστη αιτία, σε ξερά χόρτα πάνω από την Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους κόμβους Νεαπόλεως και Επταπυργίου. Η πυρκαγιά σβήστηκε, ενώ στο σημείο παραμένουν προληπτικά δύο πυροσβεστικά οχήματα. Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, από άγνωστη αιτία, σε ξερά χόρτα πάνω από την Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους κόμβους Νεαπόλεως και Επταπυργίου.

Στο σημείο έσπευσαν δέκα οχήματα με 25 πυροσβέστες και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών απετράπη η επέκταση της φωτιάς στο δάσος του Σέιχ Σου.

Η πυρκαγιά σβήστηκε, ενώ στο σημείο παραμένουν προληπτικά δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους. Όσο ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με χαμηλές ταχύτητες στο σημείο.

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Σητεία

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας, ενώ στο σημείο βρίσκεται μικρή δύναμη πυροσβεστών για τυχόν αναζωπύρωσή της. Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή του Ξερόκαμπου, έκαψε πάνω από 300 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης και μικρών δέντρων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, μετά και τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην περιοχή Ασώματος του Δήμου Αγίου Βασιλείου και έκαψε αγροτική έκταση μισού στρέμματος, καθώς τις τελευταίες ημέρες πνέουν ισχυροί άνεμοι σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά να επικοινωνήσουν έγκαιρα με το 199.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024