Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υιός και γαμπρός Τραμπ καταθέτουν στο Κογκρέσο για τη ρωσική ανάμειξη

Ενώπιον διαφορετικών επιτροπών της Γερουσίας θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες ο υιός Τραμπ, ο γαμπρός του προέδρου και ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας. Επί τάπητος το γνωστό θέμα της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές με αιχμή το ραντεβού με τη Ρωσίδα δικηγόρο.

Ενώπιον διαφορετικών επιτροπών της Γερουσίας θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες ο υιός Τραμπ, ο γαμπρός του προέδρου και ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας.

Επί τάπητος το γνωστό θέμα της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές με αιχμή το ραντεβού με τη Ρωσίδα δικηγόρο. Σε εκείνο το ραντεβού θα τους δίνονταν «καταστροφικό» υλικό για την Χίλαρι Κλίντον που τότε έδινε τη μάχη για την προεδρία απέναντι στον Τραμπ.

Ο γαμπρός του προέδρου, Τζάρεντ Κάσνερ θα καταθέσει στις 24 Ιουλίου στην Επιτροπή Πληροφοριών, ενώ ο υιός Τραμπ και ο Πολ Μάναφορντ θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης στις 26 Ιουλίου.

Τη συνάντηση με τη δικηγόρο είχαν αποκαλύψει οι Times της Νέας Υόρκης. Ο γιος του προέδρου δεν την διέψευσε, αλλά είπε ότι ήταν άνευ ουσίας και ότι δεν είπε τίποτε στον πατέρα του σχετικά, καθώς δεν το έκρινε σκόπιμο.

Η εν λόγω συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2016, στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, αναζωπύρωσε τα σενάρια για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι δεν ήταν ενήμερος για το γεγονός, κάτι που επιβεβαιώνει και ο γιος του.

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές, «σκιά» που πλανάται πάνω από τον Ντόναλντ Τραμπ, από τότε που εκλέχθηκε.

«Δεν θα το θυμόμουν καν αυτό, εάν δεν αρχίζατε να το σκαλίζετε. Ήταν πραγματικά συνάντηση 20 λεπτών, που ήταν και χάσιμο χρόνου» εξήγησε ο υιός Τραμπ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να έχει χειριστεί την κατάσταση λίγο διαφορετικά, υπερασπιζόμενος πάντα τις πράξεις του.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο γιο του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ως «άνθρωπο υψηλής ποιότητας» και εξήρε τη διαφάνεια με την οποία ενήργησε στην υπόθεση αυτή.

Η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, με τη σειρά της, αρνείται ότι είχε στην κατοχή της επιζήμιες πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν συνδέεται με το Κρεμλίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024