
Η Σαουδική Αραβία αναζητεί την κοπέλα με το μίνι από… «προκλητικό βίντεο»
Οι Σαουδάραβες του Διαδικτύου διαφωνούν τις τελευταίες ώρες για ένα σύντομο βιντεάκι που δείχνει μία ντόπια -η οποία παρουσιάζεται ως μοντέλο εν ονόματι «Χουλούντ»- να κάνει βόλτα στα άδεια στενά ενός αρχαίου οικισμού στην έρημο. Το πρόβλημα: Φοράει μίνι και κοντό αμάνικο μπλουζάκι. Η θρησκευτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «επιλαμβάνεται» του ζητήματος.
Οι Σαουδάραβες του Διαδικτύου διαφωνούν τις τελευταίες ώρες για ένα σύντομο βιντεάκι που δείχνει μία ντόπια -η οποία παρουσιάζεται ως μοντέλο εν ονόματι «Χουλούντ»- να κάνει βόλτα στα άδεια στενά ενός αρχαίου οικισμού στην έρημο. Το πρόβλημα: Φοράει μίνι και κοντό αμάνικο μπλουζάκι.
Η θρησκευτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «επιλαμβάνεται» του ζητήματος.
Η βόλτα γυρίστηκε στο Ουσακίρ στην περιφέρεια του Νατζντ και τα πλάνα δημοσιεύτηκαν στο Snapchat. Διαδόθηκαν ταχύτατα και οι απόψεις που εκφράζουν σαουδάραβες χρήστες του Διαδικτύου διίστανται: Κάποιοι επικροτούν το «θάρρος» της κοπέλας, άλλοι επικρίνουν την «προκλητική παραβίαση της νομοθεσίας».
Σε κάθε περίπτωση, η σαουδαραβική Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Αποτροπή της Ανηθικότητας ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το βρετανικό BBC, πως αναζητεί την κοπέλα στο βίντεο.
Η επιλογή του σημείου φαίνεται πως δεν είναι τυχαία: Η Νατζντ έχει τη φήμη εξαιρετικά συντηρητικής περιφέρειας και θεωρείται η «κοιτίδα» του ουαχαμπισμού.
لو كانت اجنبية كان تغزلوا بجمال خصرها وفتنتة عيناها .. بس لانها سعودية يطلبوا محاكمتها ! #مطلوب_محاكمة_مودل_خلود
pic.twitter.com/ttYqynySN2— فاطمة العيسى (@50BM_) July 16, 2017
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κύμα μεταβιβάσεων
- Η Γαλλία περιορίζει τις τηλεφωνικές πωλήσεις εταιρειών
- Φωτιά σε εργοστάσιο στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας
- Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα μπορούσε ο πλούτος που δημιουργεί να κατανεμηθεί σε όλους τους Αμερικανούς
- «Ροντέο» σε αγώνα γυναικών στη Βραζιλία: Παίκτρια εκτός εαυτού, κλώτσησε στο κεφάλι αντίπαλό της! (vid)
- Γιορτή σήμερα 28 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



