Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nέο Toyota Yaris: Με 900 βελτιώσεις

Nέο Toyota Yaris: Με 900 βελτιώσεις

Με σημαντικά ενισχυμένη ενεργητική ασφάλεια, νέο κινητήρα 1.5 λίτρων βενζίνης και βελτιωμένη την υβριδική του λειτουργία πλασάρεται και στην ελληνική αγορά το νέο Yaris.

Το νέο Yaris πλασάρει τις νέες σχεδιαστικές αλλαγές που στοχεύουν στην πιο δυναμική εμφάνιση του, ποντάρει στην ασφάλεια και φέρνει τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων μοντέλων Yaris ενώ η υβριδική εκδοχή είναι ακόμη πιο αθόρυβη προσφέροντας βελτιωμένη οδηγική άνεση. Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό μοντέλο, έχοντας ξεπεράσει σε παραγωγή τα τρία εκατομμύρια μονάδες το 2016, έχει νέο σχεδιασμό , ενώ συνολικά οι αλλαγές επάνω στο νέο μοντέλο έχουν αγγίζει τα 90 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την υιοθέτηση 900 και πλέον νέων εξαρτημάτων για τη βελτίωση της σχεδίασης, των δυναμικών επιδόσεων και της ασφάλειας του αυτοκινήτου.

Η αισθητική ανανέωση επιτυγχάνεται με λεπτομέρειες στο αμάξωμα και την καμπίνα και νέες χρωματικές επιλογές που αναδεικνύουν τα ήδη υψηλά επίπεδα αντιληπτής ποιότητας του μοντέλου. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του μοντέλου, ενώ όλες οι εκδόσεις πλην της Entry έχουν έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών TFT στον πίνακα οργάνων του οδηγού.Ανάμεσα στις περισσότερες επιλογές είναι ένας νέος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων, που αποδίδει 10% περισσότερη ισχύ και ροπή από τον προηγούμενο κινητήρα 1.33 λίτρων, με βελτιωμένη κατανάλωση έως 12%.

Με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των μοντέλων της στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Yaris εφοδιάζεται με στάνταρ με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense, όπως Σύστημα Προ-Σύγκρουσης (Pre-Collision System) με Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Autonomous Emergency Braking), Αυτόματη Μεγάλη Σκάλα Φώτων (Automatic High Beam), Ειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Alert) και Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων (Road Sign Assist.

Το Yaris παραμένει μοναδικό στην κατηγορία B που διατίθεται με υβριδικό σύστημα κίνησης. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 75 γραμμάρια/χλμ ενώ οι μηχανικοί του νέου Yaris κατάφεραν να πετύχουν σημαντική μείωση των θορύβων από το χώρο του κινητήρα κατά την επιτάχυνση. Ο νέος κινητήρας 1,5 λίτρων που αντικαθιστά το μηχανικό σύνολο των 1,33 λτ. αποδίδει 111 ίππους με ροπή 136Nm/4400σ.α.λ. ενώ επιτεύχθηκε μείωση της κατανάλωσης που φτάνει και το 12%. Ο κινητήρας 1.4 diesel με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, φτάνει στην τελική ταχύτητα των 175 χλμ/ώρα με κατανάλωση μικτού κύκλου 3.5 λίτρα/100χλμ.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024